• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Idag  (1 match)
Ons 29 Nov  (1 match)
Fre 01 Dec  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Tor 11 Jan  (1 match)
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Karlskrona
KHK

Guter målskytt igen - Karlskrona tog andra raka

28 februari 2017 22:02
Efter matchen

Slutspelsjagande Karlskrona har fått igång Mattias Guter. Borta mot Leksand slog forwarden till för andra matchen i rad när Karlskrona vann och ryckte på tiondeplatsen.


Det höll på att gå fort för Leksand, som efter bara sekunders spel fick ett friläge i hemmamötet med Karlskrona. Oskar Lang åkte rakt igenom på tekning och stoppades av Johannes Jönsson i Blekingelagets mål. Det satte tonen för hela matchupptakten, en start som fullständigt dominerades av Lekand.

Chansmässigt hittade dock inte laget igenom och med sex minuter spelat kom istället Marcus Paulsson fri med Henrik Haukeland. Avslutet tog i stolpen, men returen studsade via målvaktens rygg i nät till ledning för Karlskrona. Gästerna klev fram något efter målet, även om det var Leksand som fortsatt hade spelet. Men återigen skulle Karlskrona få utdelning och i en ny kontring styrde en Leksandsback in returen på Emil Larssons skott i eget mål till 0-2.

Fyra poäng ovanför slutspelsstrecket

Bara 5.55 in i mittperioden kom nästa Karlskronamål, styrt i mål av Guter efter förarbete från Paulsson. Det innebar nätrassel igen för Guter som i matchen senast bröt en lång måltorka. Leksand såg till att få viktig kontakt bara sekunder efter när lagkapten Jesper Ollas rakade in en retur från nära håll och låg sedan stundtals på framåt. Kontringarna för Karlskrona var dock fortsatt giftiga och på just en sådan studsade pucken ner mitt framför Emil Lundberg, som tryckte dit 1-4.

Johan Porsberger prickade sedan ribban i periodens slutskede med ett skott som Jönsson inte såg. I början på tredje svarade den inbytte Leksandsmålvakten Atte Engren för en otrolig räddning, när Paulsson fick läge i numerärt överläge. Leksand styrde i övrigt stora delar av perioden utan att få utdelning. Karlskrona vann med 1-4 och skaffade sig ett försprång på fyra poäng i kampen om tiondeplatsen.

–Det är en lite konstig match, det böljar mycket fram och tillbaka. Men vi är det bättre laget och förtjänar tre poäng, sade målskytten Lundberg till C More.

Kommande matcher:

  • Rögle-Leksand, Tors 2 mars 19:00
  • Karlskrona-HV71, Tors 2 mars 19:00

Text hämtad från SHL.se