Brynäs
BIF

Rättvist i 58 minuter

10 december 2015 22:33

Stolpskott, målvaktskamp och målchanser ja, det saknades inte spänning i kvällens match. I 58 minuter kändes KHK som vinnarna i kvällens match.
Rödin och Pudas ville annorlunda, de vände och vann matchen åt Brynäs i matchens sista minuter.

Efter en mållös första period där KHK skapade ett övertag efter tre powerplay skulle den andra perioden starta likadant.
Dock började perioden med utvisning för KHK efter drygt 5 minuter och i det powerplay som följde kunde Brynäs ta ledningen genom Anton Rödin.

KHK kämpade vidare vilket resulterade i flera utvisningar för gästerna där man fick spel i 5 mot 3. Precis när Brynäs får tillbaka sin fjärde man på isen avlossar Brouilette skott från blålinjen som Cruseman kan styra in i kassen bakom för kvällen suveräne Felix Sandström. Det var "Cruses" femte raka mål på lika många matcher - imponerande!
Brynäs fortsatte sina besök i utvisningsbåset och KHK fick ytterligare 5 mot 3-spel men lyckades inte överlista Sandström. Dock skulle Alexander Bergström ge KHK ledningen där han friställd i slottet kunde skjuta in 2-1 efter assist från Kähkönen.
KHK drabbas till slut av en utvisning i slutet av perioden men kan gå till periodvila med en 2-1 ledning.

Tredje perioden rullar på och KHK har flera lägen att utöka ledningen till mer komfortabla 3-1, men på sedvanligt sätt vill pucken inte över mållinjen samtidigt som Sandström håller gästerna kvar i matchen.

Så kom de olyckliga minuterna. 57:07 står klockan på när Brynäs tar ut Sandström under en timeout. Efter massiv press där KHK inte lyckas få ut pucken ur zon stannar klockan till slut på 58:13 med ställningen 2-2 på tavlan.
Anton Rödin svarade för sitt andra mål för kvällen.

Om det är ödets ironi eller inte så är det en av våra hjältar från förra säsongen Jonathan Pudas som efter ytterligare en minut och nio sekunder senare sätter spiken i kistan när han dundrar in 3-2 till Brynäs med sitt första mål för säsongen.

Det kan nästan inte grina emot mer än det gör just nu. Bittert, tomt och jobbigt. Vi var värda så mycket mer idag. Laget gör det riktigt bra mot ett av topplagen i SHL. Vi kliver in orädda och med hjärta kommer vi in i matchen, tar över och går för segern.
Vi bryter ihop, vi deppar, vi lider tillsammans.
Men vi reser oss upp gång på gång. Vi kommer aldrig ge upp!