Växjö
VLH

Växjö vände och vann

4 december 2015 23:09

Ikväll var KHK stundtals det bättre laget, bättre på mycket utom att få in pucken i mål. Där var Växjö irriterande effektivt.

Första perioden började hemmalaget piggt och satte under långa stunder gästerna under hård press. Vi saknade absolut inte målchanser, energin och hjärtat fanns, grabbarna kämpade heroiskt men pucken ville inte passera mållinjen.

Efter drygt två minuter i andra perioden kom så belöningen för arbetet när Cruseman bröt in framför mål och kunde lyfta taket på arenan.
Dock skulle glädjen bli kortvarig när Växjö kvitterade 41 sekunder senare.
En kontring som resulterade i straffslag skulle ge Växjö ledningen med 1-2 och innan perioden var slut kom så även 1-3.

Laget kämpade hela matchen och coacherna tog ett fräckt beslut att ta ut Linus med fyra minuter kvar av den tredje perioden. Ett klubbskaft satte stopp för reduceringen som kunde gjort slutet av matchen till en rysare - men pucken ville återigen inte in i mål. Istället gör Växjö 1-4 i tom kasse.

Det finns så mycket bra att ta med sig från matchen. Stundtals bjöds vi i publiken på hockeygodis. Lätt att glömma att vi stundtals dominerar matchen mot Växjö, ett Växjö som var förra säsongens kungar. Imorgon har vi en ny chans på bortaplan mot Växjö.
Vi laddar om och tar en rejäl energimacka och så är vi där igen, och då kan allt hända…

Vi fick en härlig inledning av kvällen när vi återigen fick chansen att hylla två av våra stora KHK-hjältar, Jimmie och Timo. Utan er hade drömmen aldrig blivit sann - tack för allt grabbar!
Vi har en underbar publik och klack som bär fram våra spelare på isen. Tack alla 3245 som kom och stöttade oss ikväll!