Troja kopplade greppet om matchserien

19 mars 2023 18:40

Det blev en ny förlust i returmötet mellan IF Troja-Ljungby och KHK där hemmalaget kopplade ett järngrepp i matchserien när man vann med 1-0 (0-0, 0-0, 1-0).

Returmöte i semifinalserien och det stod klart att John Henrion skulle missa även dagens match. Tills skadelistan fick dessutom Johannes Nilsson adderas efter den vårdslösa huvudtacklingen han fick i slutskedet av gårdagens match. In på forwardsplats kom istället backen Christopher Lynch.

Matchuret stannar på 1:59 i den första perioden när matchens första utvisning delas ut. Och det är KHK som får sätta sig på botbänken efter att en Trojan fallit ganska enkelt i egen zon. Troja försöker sätta press på gästerna men KHK spelar enkelt i egen zon och Troja går lottlöst från sitt powerplay.
Perioden är fortsatt jämn och det är ett betydligt offensivare spel av KHK i denna matchen än den vi såg igår. Dock kommer inte KHK till några bra lägen och när man väl kommer in i zon försvarar sig Troja bra och de skott som avlossas når som oftats inte fram till Wictor Ragnewall.
Under periodens andra del skruvar Troja upp intensiteten och vinner närkamperna längs sargerna och biter sig ofta fast i KHKs defensiva zon men Viktor Kokman är fortsatt tät i KHK-kassen. Perioden slutar 0-0 med ett visst spelövertag för hemmalaget som lägger betydligt fler puckar mot mål än KHK.
Skott: 13-3

Andra perioden är ett långt ställningskrig där båda lagen försöker minimera misstagen och inte bjuda på några enkla målchanser. Det är just odisciplinerat spel från båda lagen som ger de vassaste målchanserna i perioden. Hemmalaget är ytterst nära 1-0 efter tre minuter när man kommer i en snabb spelvändning och sätter full fart mot mål.
Efter 5:23 blåser domaren utvisning för KHK som gör ett klockrent boxplay. Troja får ingen chans att ställa upp och det är inte förrän KHK blivit fulltaliga som Troja får press.
Kort efter utvisningen är det istället KHK som vänder spelet snabbt och kommer i en 3 mot 1-situation men skärpan är inte där ikväll.
Troja ville inte bara sämre och kommer i en 4 mot 2-situation och där borde nog ledningsmålet kommit för hemmalaget men med lite tur för KHK får inte Trojaspelare kontroll på returen och missar målet som står helt öppet.
Troja kontrollerar händelserna på isen men perioden slutar 0-0. Slutspelskänslorna visar sig när Wlliam Romfors hoppar på närmsta KHK-spelare efter avblåsningen och slagsmål utbryter. Efter att domarna särat på spelarna får Kevin Engvall och Sebastian Sundlöv matchstraff för fighting. Tufft för KHK som tappat spelare den senaste tiden att tappa ännu en forward.
Skott: 18-7

I slutskedet av perioden får dessutom Kevin Engvall en utvisning för roughing och KHK får inleda perioden i numerärt överläge. Dock rinner överläget ut i sanden när Linus Lööf drar på sig en utvisning 1:39 in i powerplay. Ställningskriget fortsätter men till slut kommer matchens första mål och det är Trojas Lukas Macklin som styr in 1-0 framför Viktor Kokman efter 6:39 in i den tredje perioden.
KHK försöker lyfta upp spelet för att sätta press mot hemmalaget men Troja fortsätter trumma på och gör det svårt för gästerna att komma in på mål.
Med drygt 4:30 kvar av perioden är kedjan med Cruseman, Grönhagen och Norberg jättenära en kvittering men pucken studsar precis utanför målramen.
Med 2:54 kvar av perioden tar KHK timeout efter blockering i anfallszon och försöker gå för ett sista försök till en kvittering. Troja har däremot kontroll på händelserna och med 1:35 tar man också ut Viktor Kokman.
KHK kommer inte närmare Troja som stänger ner gästerna och matchen slutar 1-0 till hemmalaget som kopplar ett järngrepp om semifinalserien med 2-0 i matcher och har nu "matchboll".
Skott: 11-5

Nu vänder matchserien hem till NKT Arena Karlskrona där KHK på onsdag klockan 19:00 behöver hitta en väg att stoppa Trojas offensiv.

Biljettförsäljning

Onsdag 22 mars kl 19.00 (semifinal match 3)
Torsdag 23 mars kl 19.00 (ev. semifinal match 4)
NKT Arena Karlskrona
För dig som redan har ett säsongskort så gäller detta även för semifinalen - så du behöver inte reservera eller köpa biljett.

Vill du även äta något gott innan matchen så serverar vi en Hockeybuffé i WIP:en som du kan beställa tillsammans med din biljett för 249 kr. Entrén öppnar som alltid två timmar innan nedsläpp så du kan avsluta arbetsdagen med en trevlig AfterWork i WIPen, Entrébaren eller Puckat som serverar från kl 17.