Tredje raka segern när Vimmerby HC besegrades på hemmaplan

11 oktober 2020 18:40

Disciplinerat spel av hemmalaget grundlade segern när Vimmerby kom på besök på söndagseftermiddagen. 5-2 skrevs siffrorna till när slutsignalen gick i NKT Arena Karlskrona.

Första perioden speglas av två lag med disciplinerat försvarsspel där Karlskrona är det spelförande laget med bra pucktempo och hög fart. Karlskrona kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg men Vimmerby spelar klokt i egen zon och satsar på snabba omställningar, men hemmalaget är med på noterna.
Bäst i inledningen och under hela matchen är juniorkedjan med bröderna Wahlgren med Samuel Wälimaa på centerposition. Men det är ett annat spelarlån, Lucas Edmonds som ger hemmalaget ledningen efter 7:48 spelat. Niklas Johansson står för ett snyggt förarbete när han fintar och rundar sin back och kan slå in pucken till Edmonds som störtar på mål och kan slå in 1-0 bakom Gustav Bågenvik.
Vimmerby sätter press direkt efter målet men pressen kommer av sig när laget drabbas av en utvisning när man låser fast pucken i mittzon. Ett bra boxplay av Vimmerby samtidigt som Karlskrona slarvar en del i uppspelsfasen gör att det numerära överläget blir resultatlöst. Karlskrona som åter är det puckförande laget vaskar fram ett par bra chanser med drygt 5 minuter kvar av perioden. Jesper Solomon Frisell avlossar ett skott från blålinjen som Bågenvik har lite problem med och sekundrarna senare är det Maltsev som bakom mål får in pucken i slottet framför men tyvärr lyckas man inte utöka ledningen.
Efter 17:50 är det KHK som drabbas av en utvisning för slashing i egen zon. Karlskrona har till en början inga problem att freda målet men Vimmerby kommer djupare och djupare in i zon.
Vimmerby lyckas till slut trycka in både Hellgrens benskydd och puck i mål men målet döms regelrätt bort. Dock får de sin revansch drygt 20 sekunder senare när hemmalaget tittar för mycket puck. Man missar Todd Winder som smyger upp och ohotad kan slå in 1-1 efter att Viktor Östling lagt in pucken från sin position bakom förlängda blålinjen. Första perioden slutar 1-1 och skotten skrivs till 8-11.

Andra perioden blir en historia med två ansikten där Karlskrona vinner första delen och Vimmerby kommer igen och avslutar starkare.
Vimmerby kommer till periodens första anfall, men sedan är det KHK som kommer i snabba spelvändningar och vaskar fram två bra chanser.
Med tre minuter spelad slår Viktor Grahn en lysande passning från egen zon där Max Wahlgren friställs på offensiva blålinjen men i skottögonblicket blir han slashad, något som domarna som annars gjort det bra missar. Istället för mål eller utvisning blir det en spelvändning där Hellgren tvingas till en jätteräddning. Kort därefter drabbas KHK av en utvisning när Adam Bäckehag oturligt lyfter pucken över plexit.
Hemmalaget fredar sig effektivt och Max Wahlgren ger sig iväg på en soloräd och är nära att komma igenom men istället drabbas Vimmerby av en utvisning.
När Karlskrona får in sin utvisade spelare rasslar det till i nätet bakom Bågenvik när Filip Nordström spelar in till Axel Lindström framför mål som vänder in 2-1 till hemmalaget.
Hemmalaget är nu det starkare laget och Binner är nära att utöka ledningen till 3-1 men skottet tar i stolpen. Vimmerby drabbas av en avvaktande utvisning och man är jättenära att utöka ledningen när Niklas Johansson hittar Oskar Svanlund framför mål som styr pucken precis över målet. Utvisningen verkställs efter 8:10 spelat och 12 sekunder senare vänder Pontus Englund in från tekningscirkeln och hittar Mikael Roslund som styr in 3-1.
Istället för fortsatt momentum av hemmalaget är det Vimmerby som satsar allt framåt och sätter hård press på KHK som går ner både i fart och fokus. Det straffar sig och efter ett långt anfall bryter Mathias Wigley in från Hellgrens vänstra tekningscirkeln och avlossar en kanon som smiter in i mål med 10:32 spelat.
Vimmerby fortsätter sätta press på Karlskrona som har svårt att hitta rätt i positionerna. KHK drabbas åter av en utvisning men hemmalaget lyckas freda målet. Vimmerby sätter upp ett bra powerplay med snabba förflyttningar och snabba passninger och är nära 3-3 men 3-2 står sig.
I slutet av perioden drabbas KHK åter av en utvisning, denna gång är det Adam Bäckehag som åker på en holding i egen zon med 19:27 spelad. Skott: 14-14

Vimmerby börjar den tredje perioden i powerplay och vaskar fram några riktigt bra lägen men hemmalaget lyckas behålla ledningen. Istället är det Bäckenhag som direkt från utvisningsbåset är nära att komma fri men blir nerdragen utan åtgärd från domaren.
Efter 3:29 utökar Karlskrona ledningen till 4-2 när bröderna Wahlgren sätter fart i mittzon. Joel driver in i zon från kanten och serverar Max i mitten som överlistar bortakeepern.
Efter 7:33 drabbas Vimmerby åter av utvisning. Karlskrona kommer inte till fram till ett ordnat powerplay samtidigt som Vimmerby gör det bra och sätter press på KHK-spelarna.
Vimmerby lyfter upp sitt spel och försöker forcera men hemmalaget har bra koll på händelserna och kommer i kontring efter kontring.
Efter 15:03 är det åter Vimmerby som drabbas av utvisning men man lyckas inte överlista Bågenvik i Vimmerby-kassen.
När klockan står på 17:08 satsar Vimmerby allt på ett kort och tar ut målvakten men Mikael Roslund punkterar definitivt matchen när han från egen tekningscirkel lyfter in 5-2 i den tomma kassen.
Joel Wahlgren är på spelhumör och är nära att bryta igenom i ett friläge men Gustav Bågenvik som är tillbaka i kassen räddar.
Hesa Fredrik ljuder och hemmalaget vinner matchen med 5-2 efter efter att ha fört spelet under större delen av matchen.
Skotten i den tredje perioden skrivs till 10-10.