Skön seger mot Brynäs

20 oktober 2016 23:34

Efter två raka förluster stod ett vasst Brynäs för kvällens motstånd. EN poäng skilde lagen åt inför bataljen i ABB Arena Karlskrona. Trots en del skador så dominerade KHK matchen och kunde till slut vinna med 4-2, helt rättvist. Det var inte kvällen då de mest uppenbara målchanserna gick in utan det studsade med båda lagen när målen väl kom.

Hemmalaget inledde också första perioden bäst och var heta, kanske något för heta då laget efter dryga två minuters spel fick först en utvisning på Rohdin, och efter ytterligare två ännu en utvisning för sex man på isen.
Spelet i boxplay fungerade dock som vanligt alldeles utmärkt och Brynäs powerplay nollades. Efter drygt tio minuter spel fixade Bergström, Andersson och Kellman matchens vackraste mål, 1-0.
Vilket klapp-klapp-spel!
Publikens glädje blev dock kortvarig när Brynäs snabbt kvitterade. Perioden slutade oavgjort.

I andra perioden var det Brynäs som inledde piggast men det var ändå hemmalaget som snabbt tog över matchen. Arell presenterade sig som målskytt när han skickar in pucken mot mål och i mål, via en motståndare och KHK tog ledningen igen.
Inte heller denna gången blev lyckan långvarig när bröderna Westerholm hittade varandra framför mål och satte 2-2.
Karlskrona fick dock sista ordet i perioden då en annan back nätade, nämligen Robin Gartner. Gartner lyfte pucken mot mål och Sandström i Brynäs-kassen missbedömde situationen och stötte pucken i mål fram till 3-2.

Tredje perioden var bara dryga två minuter gammal när KHK nätar igen. Duktige Rohdin rotade fram pucken vid sargen, fram till Henrion i slottet som direktsköt KHK till en tvåmålsledning.
KHK fortsatte sedan sitt fina spel och har flera chanser, bland annat i powerplay, att helt punktera matchen.
Istället fick Brynäs chansen på slutet när KHK blev något försiktiga och spelade på resultatet.
Brynäs kom aldrig närmre utan Honken och övriga laget studsade tillbaka med ordentlig mersmak ikväll. Matchen slutade 4-2 till hemmalaget. Skönt och rättvist!

Hela laget gjorde det bra ikväll. Kul att se att unge Joseph Jonsson tog för sig och gjorde en bra match.
I och med segern intog KHK tredjeplatsen i tabellen. Tack alla 3607 som stöttade ikväll!
Nu väntar två bortamatcher, först mot Örebro på lördag och sedan Luleå på tisdag innan det åter är dags för hemmamatch nästa torsdag. Då tar vi emot Frölunda - vi ses i arenan!