Växjö vände och vann

21 januari 2017 00:28

Hemmamatch mot en formstarka tabelltvåan i Växjö Lakers. För KHK var det dags att sätta stopp för raden av ”sura” förluster. Det började bra med ledning efter första men Växjö visade varför man vunnit åtta raka inför kvällen drabbning. De blev för svåra och matchen slutade 1-4 till gästerna. Rättvist.

Det blev en ganska väntad öppning av matchen där Växjö tog tag i taktpinnen. Det snurrades frisk i KHK:s zon men hemmalaget var ändå med på noterna och det blev aldrig någon riktig het chans för gästerna.
KHK fick spela boxplay med sex minuter spelade. Det stabila spelet i boxplay var tillbaka och Växjö fick inget med sig i det numerära överläget. KHK kämpade på och gästernas chanser togs om hand av backarna eller Jönsson som sista utpost.
KHK glimtade då och då till framåt och Cruseman fick ett jätteläge med en styrning på Gunnarsson skott. Nära men inget mål. Även KHK fick ett powerplay med sig men även det resultatlöst.
Med 3.30 kvar slet sig Jimmy Andersson fri och som vanligt gick det med vindens hastighet. Fri med målvakten gjorde Jimmy inget misstag utan det smällde bara till bakom Ericsson i Växjökassen, 1-0! Perfekt start på matchen.
Bara minuten senare fick Guter fritt fram och med lite tur hade perioden gått till paus med 2-0 för hemmalaget. Växjö hade klart spelövertag och puckinnehav men det var KHK som ledde med 1-0 i paus.

Andra inleddes i princip som första, med dominans från gästerna.
KHK fick ett jätteläge att dryga ut ledningen när Jocke Rhodin drev in i zon och släppte upp pucken till Arell på blå som laddade på men pucken gick dessvärre i ribban. Istället var det Växjö som kunde utjämna när Murphy bestämde sig för att skjuta istället för att passa. Skottet överraskade Johannes. Det såg inte helt otagbart ut och en annars alldeles utmärkt Johannes Jönsson var nog inte helt nöjd över det ingripandet. Johannes revanscherade sig dock många gånger om resterande del av matchen.
Växjö fortsatte sin press och fångade dessutom upp allt som oftast upp KHK:s anfall redan i mittzon. När vi sedan tappade puck i anfallszon ställde Växjö om snabbt. Johannes räddade första försöket men fick ingen hjälp med returen utan Josefsson kunde lyfta in den i mål, 1-2. Ledningsmålet var lika positivt och energigivande för gästerna som det var olyckligt och energisugande för våra grabbar. Innan vi hann repa mod drygade Växjö ut sin ledning till 1-3 efter bara dryga 50 sekunder efter ledningsmålet. Ny retur som kunde stötas i mål.
I slutet av perioden fick KHK ett powerplay och Bergström var sånär att reducera på pass av Cruseman men tyvärr inget mål. Perioden gick till paus 1-3. Växjös dominerade även denna perioden. Vi spelade mycket på chans och det blev en hel del misstag som Växjö kunde utnyttja.

Tredje perioden blev mer böljande och lagen turades om att föra spelet. Växjö ville mest stänga matchen medans hemmalaget stred för en reducering. Grabbarna gav egentligen aldrig upp men det fanns inget utrymme när Växjö spelade som de gjorde.
Med sju minuter kvar av matchen kommer ”spiken i kistan”, Växjö gjorde 1-4 genom Holm. Skottet i slottet gick in bakom en totalskymd Jönsson i mål. Två minuter senare fick Guer en smörpass av Emil Larsson men blåstes av för offside. Växjö kunde sedan spela av matchen och vann med 1-4. Ett rättvist resultat.

Vi kämpar och sliter matchen igenom men Växjö är bättre. Det studsar inte vår väg just nu. Ribbskott och stolpstudsar väljer att ta vägen ut istället för in. Turen förtjänar man och vi förtjänar just nu lite tur. Det ihop med en benhård inställning kommer ge oss nya segrar. Tack alla 4118 som stöttade!
Vi vänder snabbt blad och siktar in oss på returmöte i Växjö imorgon. En chans att studsa tillbaka. Vi vet att vi kommer få bästa tänkbara stöd på läktarna.