Powerplay avgjorde

5 mars 2016 23:28

Matchstart var planerat till 16:00 men matchen tog sin start fyra timmar senare. Modo råkade ut för flygplansproblem. Till slut hittades ett nytt plan och resan kunde påbörjas. Dock fick Modo lämna en ”femma” hemma för att kunna ta sig till matchen. Det blev inte den mest intensiva matchen mellan två lag som är klara för kval. Det var en rätt svängig match från början till slut.

Första perioden

I inledningen får vi se två fartstarka lag som är villiga att anfalla och spelet böljar fram och tillbaka. När Axel Ottosson slet sig fri efter nio minuter så såg Wiklund inga andra möjligheter än att riva ner Ottosson med utvisning som följd.
Modo börjar trevande men får så småningom tryck på KHK. Och efter en tilltrasslad situation kan Hedman raka in returen som innebär 0-1. Kort efter målet får Modo ytterligare en chans i powerplay. Dock utan utdelning och det är KHK som försvarar sig bra. Gunnarsson tar initiativ efter 15 minuter och driver mot kassen, sånär att passningen går fram i slottet till Rhodin. KHK får chansen i PP och har en del chanser genom Kellman och Cruseman men det vill sig inte. Perioden går mot sitt slut och KHK ställer sånär till det genom misstag i egen zon men lyckas ordna upp det. Lagen går till pausvila med 0-1.

Andra perioden

KHK skärper till sig i andra och det är match igen. Andra perioden blir svettigt åt båda håll. Rhodin visar att han vill, Honken får stoppa otal puckar och laget börjar jobba igång. Efter dryga fem minuter drar Granlund sin motståndare i tröjan och åker på en utvisning i offensiva. När det återstår sekunder av utvisningen driver Emil Pettersson in på vänsterkanten och flippar in pucken mot mål till en mötande Possler som skickligt får slag på pucken, helt otagbart för Honken i mål, 0-2. Minuten senare rullar KHK upp ett anfall som hettar till utan resultat men bara minuten senare är heta Rhodin framme igen och på pass från Olofsson lurar han annars utmärkte Reideborn i mål och KHK kvitterar, 1-2. KHK har chanser till att utjämna men det blir inga mer mål i perioden.

Tredje perioden

I sista och avslutande perioden är det ett KHK i anfall och ett Modo som försvarar sig. Robin Persson är het en lyckas inte få in pucken. Modo drar på sig utvisningar men det ger ingen utdelning för KHK även om chanserna finns. Det blir lite av ett signum i tredje att KHK dominerar men inte riktigt lyckas i forceringen oavsett om det är i PP eller fem mot fem. Vi gör en bra tredje period men det räcker inte för att utjämna. Matchen är över och slutar 1-2 till Modo.

En match kvar i vår första, och väldigt mycket historiska säsong i SHL. Det är lite gåshud när man tänker på det. På tisdag möter vi Rögle sen väntar en finalserie mot HockeyAllsvenskan bästa lag!

Ett stort stort tack till alla som stannade, och kom och stöttade oss ikväll!