Dan före dan före dan före dopparedagen

31 juli 2016 09:39

Julsurret redan nu i juli? Det känns lite så vartenda år så här dags.

Man har semester och allt går i slowmotion typ.

Sedan 1976 då jag började på allvar spela hockey själv i ett knattelag i AIK, så har jag haft en enda sommar då jag inte skulle hålla på med hockey direkt efter semestern. Annars så har det sett ut likadant och man blir lika sugen varje år.

Hockey är ju så enormt beroendeframkallande. Då som spelare i många år, numera sedan 17 år som tränare.


Som barn så var ju julen en höjdpunkt och för oss som älskar hockey så är denna tid precis som innan jul. Suget är likadant. Hungern efter att nå nya mål tillsammans, möta de spelare man haft föregående år och de som kommer till oss som nyförvärv. Att lära känna dem, bygga ett team, diskutera, vrida och vända på alla stenar tillsammans med de andra tränarna, spelarna och ledarna - jag är så upprymd på insidan.

Första veckan på isen är som vårens första ko-släpp, ni vet, de bara springer ut i det fria in i sina riktiga element, det är ju där spelarna ska kämpa, strida och blöda för varandra.

Ja, nu ska de ju inte spela som kossor, utan detta år, det andra i SHL för KHK:s del, detta år så ska det tas nya kliv i varenda individ vi har i laget och ett nytt kapitel kommer skrivas i klubbens historia.

Allt är möjligt - inget är omöjligt i sportens värld.

Vi ser framåt, kollar självklart då och då i backspegeln för att minnas men som när man kör bil så är ju framrutan större och det är framåt vi tittar mest.

”Det här laget är inte byggt på enskilda stjärnor och talanger, utan det är byggt på individer som har bestämt sig för att offra allt och slita livet ur sig för laget… Det kommer kosta oss allt vad vi har men det är värt det. Så det är inte en spelare inte en tränare och det är inte bara fansen, utan det är vi alla tillsammans som ska se till att Karlskrona är i SHL för att stanna”.

Dessa ord är lika viktiga och sanna inför kommande år, dessa fraser försökte vi få ut på introt, det var precis så, allt som varenda person som har något med KHK att göra, din insats vad du än har gjort för klubben, på eller utanför isen, så var det värt allt.

NU tar vi nästa steg tillsammans mot nya segrar och Du är viktig, ung som gammal som stöttar KHK på ett eller annat sätt. Tack för allt du gör.

Vi ser fram emot att se er alla i hallen framöver.

Det är inte jul än men det känns som julafton redan imorgon.

WE stand together!

Pelle Hånberg, tränare Karlskrona HK