Karlskrona HK ÄR i SHL för att stanna

28 mars 2016 00:14

Med 3-1 i matcher inför kvällens match hade Karlskrona chansen att säkra fortsatt spel i SHL inför nästa säsong. Och man tog chansen när man besegrade AIK med 4-1 i en kokande arena.

De tidigare matcherna i finalspelet har varit jämna matcher resultatmässigt där Karlskrona vann den första matchen efter att Vyacheslav Trukhno avgjorde när matchuret stod på 10:55 i den sjätte perioden.

Matchserien utjämnades sedan när AIK besegrade Karlskrona på Hovet men 2-1. En match där AIK gick ut för fullt och Karlskrona var utspelade i två perioder. Man kom in i matchen i den tredje perioden och reducerade, men man nådde inte hela vägen.

Karlskrona återtog åter ledningen i matchserien i den tredje matchen där man åter vann med siffrorna 3-2. En match med många ansikten där AIK tog tag i taktpinnen och tog ledningen tidigt i den andra perioden men innan perioden var slut hade Karlskrona vänt till ledning. I den tredje perioden blev Mattias Guter stor matchhjälte när han med drygt två och en halv minut kvar av matchen satte 3-2.

Serien vände åter till Hovet i en match där Karlskrona kom ut som ett annat lag och stoppade AIK på ett effektivt sätt med enkelt spel. Efter matchen hade man tagit kommandot i matchserien med 3-1 efter att ha besegrat AIK med 0-2 där Jimmy Andersson och Alexander Wiklund gjort varsitt mål samtidigt som Johan "Honken" Holmqvist motat samtliga 29 skott som avlossades emot honom.

Så kom kvällens match inför ett slutsålt ABB Arena Karlskrona. En match där Karlskrona hade chansen att säkra sin SHL-plats.
Första perioden slutade mållös efter böljande spel där chanserna avlöst varandra.

I den andra perioden var det till slut Alexander Bergström som i powerplay fick sätta kvällens första mål efter förarbete av Flip Cruseman och Mattias Guter. Det hettade till framför Honken ett par tillfällen vilket resulterade i att man drabbades av dubbla utvisningar men i det två minuter långa 3 mot 5-spelet lyckas inte AIK överlista Honken som för kvällen var fenomenal.

I den tredje perioden utökade sedan Jimmy Andersson till 2-0 när han snappar upp en retur från Brouillette framför mål och minuterna senare blir uppförsbacken ännu brantare för AIK när Holzapfel kämpandes framför AIK-kassen vispar in 3-0 till Karlskrona.
Med drygt åtta minuter kvar av matchen satsar AIK allt på ett kort och tar ut Robin Rahm men Karlskrona stänger definitivt matchen är Guter lägger in pucken i den tomma AIK-kassen för 4-0.
AIK får till slut ett tröstmål och de sista minuterna av säsongen hyllas laget av en stående publik.

Karlskrona ÄR i SHL för att stanna som Hånberg säger i introfilmen.
Efter en tuff första säsong i SHL och uträknade av vissa på förhand i kvalet står laget och ledningen åter som segrare.

Vi vill tacka alla sammarbetpartners, anställda, volontärer, ledare, spelare och inte minst vår trogna publik som stått vid vår sida under hela säsongen.