Rysare när KHK besegrade Hanhals

7 oktober 2020 21:45

Förväntansfulla människor i arenan, på Wip, i loger och framförallt framför sina skärmar satt laddade och förväntansfulla när KHK skulle begå sin hemmapremiär mot Hanhals IF.

Efter ett nostalgiskt och pampigt intro släpptes äntligen pucken. De bägge lagen kände inledningsvis på varandra likt två tungviktsboxare. Karlskrona tog sedan över spelet allt eftersom.

När klockan visade 4.24 räddades Hanhals av stolpen. Så nära var KHK 1-0. De flesta räknade nog med att det skulle smälla till 29 sekunder senare, då Karlskrona får ett powerplay. Istället håller det på att bli 0-1. Ett dåligt avvägt skott bäddar för en kontring. Hellgren tvingas lämna sitt mål för att hinna först på pucken. Mellan egna målet och blålinjen slänger han sig raklång, men får aldrig riktig kontroll på puckuslingen. Hanhals får loss trissan och avlossar skott mot mål. Då räddar Maltsev med sitt klubbskaft på ett mirakulöst sätt. Puh!

KHK har massa chanser i perioden, men Hanhals målvakt Israelsson storspelar. Efter 19.19 får alla Karlskronaspelare och Karlskronasupportrar äntligen jubla. Via ett kliniskt avslut från ”Moraexpressen" Oskar Svanlund gör KHK sitt första seriemål säsongen 20/21 och 1-0 på tavlan. Han assisterades förtjänstfullt av Bäckehag och Edmonds.

Sammanfattningsvis skapade båda lagen chanser i perioden, men det var också många individuella misstag. KHK är dock det klart bättre laget.
Skott: 18-4

Karlskrona hade fått blodad tand och tog tag i taktpinnen när andra perioden drog igång. En klockren ramträff som måste hörts ända till Smålandsgränsen efter 5.06. Så nära var det 2-0. Mathias Israelsson fortsatte storspela i Hanhals mål. Han radade upp snygga ingripande. När så Hanhals får spela boxplay efter 7.04 trodde nog alla att det skulle ringa. En nonchalant puckmottagning ledde istället till kontring och i numerärt underläge kvitterar Hanhals till 1-1. Sist på pucken var Albin Svensson. Det speglade verkligen inte spelet på isen.
KHK skulle till slut äntligen få utdelning. 13.53 in i perioden gör ”Moraexpressen" Oskar Svanlund sitt andra för kvällen med ett rappt handledsskott. Assisterad av Binner och Johansson. Säg den glädje som varar. Efter nytt slarv får Hanhals ett två mot ett läge och Mattias Elfström agerar skarprättare.

Hanhals spelar efter sina resurser, men Karlskrona måste sluta slarva. Det straffar sig.
Skott: 14-7

Tredje perioden blev en rysare som gjort självaste Alfred Hitchcock avundsjuk. Karlskrona jagade frenetiskt ett ledningsmål och samtidigt stack Hanhals upp i livsfarliga kontringar. Det blev en nagelbitare…
När matchklockan visar 8.19 får KHK spela powerplay. Man samlar styrkorna och 57 sekunder senare kommer förlösande 3-2 målet. Sist på pucken var Axel Lindström och han var framspelad av Englund och Bäckhagen.
Resten blev en lång resa mot slutsignalen. Med 1.25 kvar och Hanhals utan målvakt pricksköt Roslund 4-2. Därmed var säsongens första trepoängare klar.

Bäst i KHK var Oskar Svanlund som skapade massor och gjorde två mål. Hanhals bästa spelare var utan konkurrens målvakten Mathias Israelsson.
KHK ska glädja sig åt segern, men det finns saker att slipa på.