Tung förstaperiod satte tonen

7 februari 2021 18:30

KHK förlorade eftermiddagens hemmamatch mot IF Troja/Ljungby med 1-4 (0-3, 1-0, 0-1) efter tung inledning.

Det vill sig inte för KHK för tillfället. Efter kostsamma utvisningar i inledningen av den första perioden där Troja kunde göra två mål blev uppförsbacken direkt brant. Man jagade reducering matchen igenom men efter tre perioders spel stod gästande Troja/Ljungby som klara segrare.

Period 1

Pucken hann knappt släppas innan hemmalaget var nära att göra det så efterlängtade ledningsmålet och det första bytet andades optimism. Gästande Troja tog sedan ofint tag i taktpinnen, även om det inte var en blixtrande period vi fick bevittna från något av lagen.
Det var också Troja som skulle skriva in sig i protokollet efter att hemmalaget drabbats av en mycket kostsam utvisning. Late hit och sedan snack på det gav gästerna ett 4 minuter långt powerplay där både 0-1 och 0-2 kommer, bakom båda målen låg Karl Olofsson. Det sista målet i samma stund som man blir fulltaliga. KHK sätter direkt press på gästerna efter 0-2 och vaskar fram några bra lägen men pucken vill inte studsa rätt sida. Pressen kommer av sig efter powerbreak och istället utökar Troja ledningen till 0-3 genom Alexander Bjurström när KHK blir passiva och stillastående i egen zon.
KHK får också prova på spel i numerärt överläge efter 14:48 men man lyckas inte överlista Wictor Ragnewall i Troja-kassen och första perioden slutar med bortaledning med 0-3.
Skott: 17-10

Period 2

Inför den andra perioden var hoppet ställt till ett KHK med allt att vinna och inget att förlora. Inledningen blir inte vad man hoppas på och när man dessutom drabbas av utvisning efter 2:30 i anfallszon tappar man möjligheten att lyfta upp spelet och sätta press. Man reder ut stormen men det bortsätter blåsa hårt runt Martin von Schoultz i kassen som håller laget kvar i matchen.
Linus Skager, som tillsammans med Martin von Schoultz, är KHK:s bäste man på plan för kvällen är närmast en reducering efter ett rungande skott i stolpen på eget förarbete. Troja vill inte vara sämre utan prickar stolpen kort därpå innan Linus Skager åter träder in i händelserna. Ännu en gång avlossar Linus ett skott från sin position som Ragnewall inte klarar att hålla och Filip Nordström framför mål slår in returen med 1:31 kvar av perioden.
Skott: 10-9

Period 3

Den tredje perioden präglas av ett gästande Troja som ställer upp och väntar i KHK och bevakar ledningen.
KHK försöker lirka upp försvaret men man kommer inte till några klara lägen. Jakten kommer av sig när man efter 8:41 och 9:46 drar på sig dubbla utvisningar. Troja får chansen att punktara matchen men blir lite omständiga i sitt powerplay samtidigt som KHK spelar uppoffrande och ligger rätt i positionerna.
Stärkta efter det avklarade numerära underläget ser hemmalaget hungrigare ut. Den känslan försvinner omgående när Carl-Johan Sjögren fiskar upp en tappad puck i mittzon, trampar in i zon och placerar pucken i Martin von Schoultz övre högra hörn. Med 13:13 på tavlan känns matchen definitivt punkterad.