Jag är stolt över att vara KHK:are

9 mars 2017 23:54
Nyhet

Det är med blandade känslor man ser tillbaka på den säsong som tog slut den 9 mars 2017. Vi var nära ett slutspel, det känns tomt, vi nådde inte hela vägen men vilken säsong KHK har gjort!


Vi har fått uppleva den bästa ishockeysäsongen någonsin i KHK:s historia!
Jag kan summera några saker för stunden:

  • vi har tagit mer än dubbelt så många poäng som senaste säsongen.
  • vi har placerat Karlskrona på Sveriges hockeykarta, vunnit respekt och visat att vi hör hemma i SHL.
  • vi har fått klubbens första landslagsspelare.
  • ca 850 fler har i genomsnitt sett våra hemmamatcher jämfört med förra säsongen och totalt mer än 100 000 som besökt våra matcher.
  • restaurang, loger m.m. har oftast varit slutsålda.
  • Hemmamatcherna har blivit mer än hockey, det är en plats där vi äter, umgås och har trevligt tillsammans!
  • ABB Arena Karlskrona har den bästa maten och den bästa servicen av SHL-arenorna. Allt enligt hockeybloggarnas bloggare Sanny Lindström, han om någon borde veta!

Jag har en känsla inombords, den har just nu svårt att tränga igenom men imorgon finns den där. Stoltheten över vad vi gjort under året! Den växer sakta fram och kommer att fylla tomheten. Respekten över lagets insats är stor, vem trodde att vi skulle få uppleva hockey på denna nivå inför säsongen?

För ett år sedan vann vi ett negativt kval mot AIK. Jag hade då känslan av att ”vi överlevde”. Nu är känslan en annan - vi har visat att framtiden är vår!

Ett stort tack till Black Bugs som skapat stämning, stort tack till hela vår fantastiska publik som ställt upp och visat att ni tror på oss. Nu ser vi framåt och börjar bygga för en säsong 2017/18 med SM-slutspel!

Ta vara på dig och sommaren. Om fem månader börjar träningsmatcherna och SHL en månad senare!

Rolf Lindberg