Ineffektiviteten sänkte KHK

24 januari 2024 21:55

KHK förlorade mot Vimmerby med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) i en match där man dominerade den andra perioden men inte kunde utnyttja sina chanser. KHK reducerade sent i den tredje perioden genom Jesper Emanuelsson men närmare än 2-1 kom man inte.

KHK styrde bussen mot Vimmerby för den åttonde omgången av AllEttan Södra. Vimmerby som vunnit säsongens två tidigare möten har även gått starkt den senaste tiden och leder AllEttan Södra. En på förhand svår uppgift för KHK som senast besegrade Visby/Roma HK på hemmaplan och tog första vinsten efter full tid.

Det blev en tung inledning för KHK som direkt efter tekningen blir fasttryckta i egen zon och 1-0 till hemmalaget kommer redan efter 33 sekunder genom Anton Carlsson. Det var defenitivt inte den starten man behövde.
KHK biter sig fast i anfallszon vid ett par tillfällen under första delen av perioden, men Vimmerby är täta i egan zon och låter inte KHK komma in på mål.
När perioden närmar sig matchens första powerbreak är det hemmalaget som bitit sig fast i offensiv zon under nästan två minuter. Men Carl Malmqvist i målet tillsammans med en slutkörd femma fredar målet och man får en välbehövlig andhämtning när powerbreak kommer.
KHK kommer in matchen ju längre perioden går och med 3:42 kvar av perioden är man ytterst nära att kvittera efter ett fint anfall, men Cruseman blir fastlåst i det avgörande momentet och Jakob Heljemo i hemmalaget får ta plats i utvisningsbåset.
KHK skapar en del chanser i sitt powerplay, men Scott Hector håller tätt och 1-0 står sig perioden ut.
Skott: 9-9

Inlednigen på andra perioden är jämn och det är inget av lagen som kommer till några direkta målchanser utan det är ett ställningskrig där spelet böljar fram och tillbaka.
KHK tar efter några minuter kommandot i matchen och trycker fast hemmalaget i deras defensiva zon och fram tills matchens andra powerbreak är det KHK som spelmässigt nu besitter ett klart övertag.
KHK fortsätter trumma på och man vinner ofta närkamperna i offensiv zon, men Scott Hector i hemmakassen gör det han ska. Och tur är nog det för hemmalagets skull som har svårt att ta sig ur egen zon.
Likt den första perioden får KHK med sig en utvisning med 3:09 kvar av perioden efter att Johan Norberg i hemmalaget tagit till otillåtna medel när KHK åter är på väg att etablera tryck i offensiv zon.
KHK spelar ett bra powerplay men har svårt att komma in på mål och ta returerna. Vimmerby blir åter fulltaliga och den första perioden avslutas med lite gruff efter avblåsningen vilket resulterar i en dubbelutvisning för Hugo Wendt och Edie Levin i hemmalaget.
Skott: 2-19

KHK hade ett massivt spelövertag under den andra perioden och man hade hoppats på att momentumet skulle hålla i sig in i den tredje perioden. Men en ny kalldusch kommer för KHK när Vimmerby går ifrån till en 2-0 ledning genom Gustav Karlsson efter endast 23 sekunder i den tredje perioden.
KHK fortsätter försöka skapa offensiva chanser och man är också nära en reducering, men pucken tar i ribban bakom Scott Hector. Ineffektiviteten fortsätter för KHK och tiden går fort när man jagar.
Första utvisningen för KHK kommer med 7:57 kvar av perioden när Jesper Solomon Frisell åker ut för en slashing i egen zon. KHK klarar av utvisningen och man försöker komma in i offensiv zon och etablera tryck men tiden börjar rinna ut.
Med drygt 3:30 kvar av perioden tar man timeout och Carl Malmqvist lämnar kassen och med 3:04 spräcker man nollan och reducerar till 2-1 genom Jesper Emanuelsson.
Men närmare än så kommer inte KHK och Vimmerby inkasserar säsongens tredje seger mot KHK denna säsongen.
Skott: 14-11

Sett till spelet under den andra perioden skulle KHK defenitivt haft med sig poäng från denna matchen, men det är ännu en gång ineffektiviteten samt avsaknaden av desperation framför mål som utmärker sig. Man lyckades inte bygga en segersvit från förra matchen och ska man vara med i det långa racet är det nu dags att byta matchstället mot blåstället och våga skita ner sig för varandra.
Nästa match för herrlaget spelas nu på fredag i NKT Arena Karlskrona när Kristianstads IK kommer på besök, pucken släpps klockan 19:00.