Förlust mot IF Troja/Ljungby

16 december 2020 22:00

Maxim Maltsev stod för KHK:s enda mål när man förlorade mot IF Troja/Ljungby på bortais med 7-1 (3-0, 2-1, 2-0).

KHK som den senaste tiden haft verksamheten nedstängd på grund av smitta i laget spelade sin första match sedan den 27 november när man på onsdagskvällen mötte serieledarna IF Troja/Ljungby på bortaplan.

En tidig utvisning och ett snabbt mål i powerplay satte ribban för kvällen. Klockan stannar på 2:40 när KHK drabbas av en utvisning som Troja/Ljungby direkt tar tillvara på. Blott nio sekunder in i powerplay gör hemmalaget 1-0 genom Måns Hansson. Hemmalaget tar ett bestämt tag om taktpinnen och ett ringrostigt KHK får inte spelet att stämma.
Troja/Ljungby utökar ledningen till 2-0 i mitten av perioden genom Carl-Johan Sjögren och KHK tar i samband med målet timeout för att försöka få igång laget. Men det är en sådan kväll när det inte vill fungera.
Istället är det Troja som utökar sin ledning till 3-0, återigen i powerplay, efter 18:49. Skott: 15-3

Ett något piggare KHK kommer ut till den andra perioden men skärpan är inte riktigt på plats och passningarna sitter inte på bladet.
Hemmalaget fortsätter trumma på och gör såväl 4-0 och 5-0 med en minuts mellanrum med drygt 2 minuter kvar av perioden. Strax efter målet utbryter ett slagsmål där båda lagen drabbas av varsitt matchstraff och perioden avslutas med ett reduceringsmål för KHK där Maxim Maltsev överlistar Wictor Ragnewall. Skott: 11-7

KHK byter målvakt inför den tredje perioden och in kommer Martin Von Schoultz. Hemmalaget fortsätter på den inslagna banan och gör 6-1 fem minuter in i perioden innan man till slut i numerärt underläge faststället slutresultatet till 7-1.

IF TROJA/LJUNGBY - KARLSKRONA HK 7-1
Periodsiffror: 3-0, 2-1, 2-0
Skott: 35-20

Målskyttar Troja/Ljungby: Måns Hansson, Carl-Johan Sjögren, William Romfors, Kevin Karlsson, Alexander Bjurström, Jesper Emanuelsson, Simon Wester

Målskyttar Karlskrona: Maxim Maltsev