Stabil insats bäddade för tre poäng

21 februari 2024 23:10

KHK kopplade greppet om matchen i den första perioden och släppte aldrig in gästande Mariestad BoIS HC. En väl genomförd match slutade med hemmaseger med 4-1 (2-0, 1-0, 1-1) där Jesper Solomon Frisell blev tvåmålsskytt.

KHK var det klart bättre laget under den första perioden och man vaskade fram två riktigt bra lägen redan i den inledande spelminuten.
Mariestad hade problem att komma in i offensiv zon och blev ofta avväpnade när KHK agerade säkert och resolut såväl i mittzon som i den defensiva zonen.
Ett rättvist ledningsmål kommer också för hemmalaget kort efter matchens första powerbreak när Martin Fransson lagt en puck på mål där både Filip Cruseman och Oscar Hagman är först på returen. Den senare av de två kan enkelt lägga in pucken bakom Tobias Sandberg efter 12:44.
KHK fortsätter trumma på och i det efterföljande bytet är man ytterst nära att utöka ledningen när Alexander Bergström får chansen tätt framför mål.
KHK fortsätter hålla i den berömda taktpinnen och 2-0 kommer efter 17:04 när Alexander Bergström hittar Jesper Solomon Frisell med en läcker passning tvärs igenom anfallszonen och Jesper skottar in pucken i målet. Hemmalaget går rättvist till periodvila med en tvåmålsledning efter en väldigt gedigen genomförd period med bud på fler mål.
Skott: 15-5

Mariestad som hade en del att prata om under periodpausen slarvar direkt efter andra periodens nedsläpp och man bjuder KHK på ett läge redan efter 10 sekunder.
Spelet fortsatte bölja fram och tillbaka och något minut senare var gästerna en puck i målramen från en kvittering.
Efter en lång spelsekvens avlossar gästerna ett skott som Carl Malmqvist stöter ut med klubbhandsken och som resultat kommer KHK i en kontring där Jesper Emanuelsson lyfter in pucken över axeln på gästernas Tobias Sandberg.
KHK fortsätter spela med spelglädje, aggressivitet och självförtroende. Mariestad som inte låtit sig nedslås av baklängesmålet kämpar och har fortsatt problem med hemmalagets aggressivitet. Men med lite mer cirka 6 minuter kvar slår hemmalaget av på takten och blir lite för passiva i egen zon.
KHK släpper lägen, men även om gästerna vrider och vänder i offensiv zon är såväl spelarna och Malmqvist stabila och de farliga lägena för gästerna avstyrs.
KHK får ett nytt gyllene läge när man kommer i en snabb kontring och Filip Norberg Aspnäs serverar Jesper Emanuelsson som prickar ribban och det var utjämnat i den kampen. Matchens första utvisning kommer snöpligt med drygt tre minuter kvar av perioden när Viktor Crus Rydberg ska lägga ut pucken som smiter ovanför plexiglaset.
Ett gediget genomfört boxplay där man slänger sig, täcker puck och inte ger gästerna de heta chanserna gör att hemmalaget kan gå till kvällens andra periodvila med en tremålsledning.
Skott: 9-7

Hemmalaget har dragit ner på intensiteten vilket också ger Mariestad momentum. Reduceringen kommer också 3:02 in i perioden när Andreas Axelsson styr in pucken från sin position framför Malmqvist.
Spelet från den avslutande delen av den andra perioden fortsätter där hemmalaget spelar på resultatet och gästerna tillåts ha mycket puck. Avsluten som kommer från Mariestads klubbor är ofta långa inlägg utifrån där Malmqvist har full koll.
När klockan srannat på 7:48 ligger pucken för fjärde gången i matchen i gästernas mål. 4-1 kommer lite turligt mitt i pressen från Mariestad när Jesper Solomon Frisell rundar kassen i ett försök att gå köksvägen. Sandberg är dock med på noterna, men pucken tar istället på en försvarande skridsko och retfullt glider över mållinjen.
Det är sedan gästerna som tillåts föra spelet när KHK bevakar sin ledning. Man offrar sig, täcker skott och är jobbiga att möta i närkamperna.
Med 2:23 kvar lite av perioden blossar känslorna upp vid KHKs mål och två man från vardera lag får lugna ner sig i utvisningsbåset.
Matchen spelas av där hemmalaget belönas med stående ovationer för insatsen och man kniper ytterligare tre viktiga poäng i jakten på playoff.
Skott: 3-15

Nu reser laget till Gotland för bortamatch mot Visby/Roma HK mu på lördag klockan 16:00.
AllEttans sista hemmamatch spelas om en vecka, onsdagen den 28/2 när Vimmerby HC kommer på besök. Kom och stötta laget i jakten på playoff.