Karlskrona föll tungt mot HV71

23 november 2016 22:45

Onsdagskvällens bortamatch mot HV71 i Kinnarps arena slutar med seger för Jönköpingslaget. Segersiffrorna skrevs till 2-0 i hemmalagets favör efter periodsiffrorna 0-0, 1-0, 1-0.

Det var två lag med problem med målskyttet som ställdes mot varandra och frågan var om något av lagen skulle få "proppen ur". Förra mötet lagen emellan för drygt en månad sedan vann hemmalaget HV71 med 4-1 efter en stark tredjeperiod.

Första perioden är till en början en jämn historia utan några vidare målchanser. HV71 tar över ju längre perioden går och biter sig fast i Karlskronas försvarszon.
Perioden slutar mållös och både HV71 och Karlskrona har till slut haft varsin puck i ribban.

Andra perioden börjar med boxplay för Karlskrona då Arell blir utvisad med 37 sekunder kvar av första perioden.
HV tar direkt tag i taktpinnen och pressar Karlskrona hårt som försvarar sig bra.
Hemmalaget behåller pressen perioden igenom och Karlskrona har problem att lyfta upp spelet i banan för att etablera tryck.
HV är laget som är närmast att ta ledningen när man kommer till friläge men Honken i målet räddar Karlskrona kvar i matchen.
I slutet av perioden blir HV-pressen för stor och Pär Albrandt erövrar pucken bakom förlängda mållinjen i KHK´s försvarszon. En pass in i slottet och Andreas Borgman har gett hemmalaget ledningen med 27 sekunder kvar av perioden.

I inledningen av den tredje perdioen är Guter nära att kvittera när han, likt vid HV´s mål, blir frispelad i slottet men pucken smiter istället utanför stolpen.
Istället är det HV71 som utökar sin ledning till 2-0 när Kevin Stenlund via stolpen och sedan en oturlig studs överlistar Honken i målet.
HV71 kontrollerar resten av matchen och Karlskrona har svårt att komma till anfall.
Matchen slutar 2-0 till HV71 och måltorkan håller i sig för Karlskrona.

Nya tag på fredag när Djurgårdens IF kommer på besök i ABB Arena Karlskrona. Matchstart 19:00.