J20: Seger i seriepremiären för KHK J20

13 september 2016 22:53

Karlskrona Hockeyklubb vann hemmapremiären mot Växjö Lakers i Super Elit. Matchen slutade 3-2 efter periodsiffrorna 0-0, 3-1, 0-1.

Det var en tempostark, händelserik och dramatisk match mellan två lag som ogärna ville lämna säsongens första seriematch som förlorare.
Öppningsperioden såg KHK som det spelförande och bättre laget, men där Växjö hade de två klart bästa målchanserna.

I mellanakten small det direkt. Hemmalaget gjorde tre snabba mål inom loppet av lika många minuter och gästernas coach Cam Abbott fann för gott att ta timeout för att lugna mner och struktera om sitt lag.
3-0-ledningen såg stabil ut, men en reducering i slutet av perioden bidrog till fortsatt spänning in i avslutningsperioden.

Efter ett matchstraff för gästerna hade KHK ett läge att med en spelare mer på isen i fem minuter avgöra matchen, men misslyckades.
Istället var det Växjö som genom ettrigt, offensivt och kämpastarkt spel kunde trycka in ytterligare en reducering och ge matchen nerv in i det sista.
Men närmare än 2-3 kom aldrig Växjö utan det var hemmalaget som kunde jubla när slutsignalen ljöd.

Som helhet en ganska intressant och bra premiärmatch. En riktigt tempofylld öppningsperiod förrycktes sedan av många utvisningar i den andra och tredje, vilket medförde att spelkvaliteten sjönk en aning.
Men sett över 60 minuter var det en öppningsmatch som lovade gott. Karlskrona visade prov på vasst målskytte, då laget kopplade grepp i den andra perioden och även på fysisk styrka då man inte lät sig tryckas ner av ett frenetiskt kämpande Växjö.
Arvid Holm i KHK-målet var stabil och i övrigt var det ett starkt kollektiv som bäddade för segern. Gästerna hade sin främsta aktör i sista utposten Pontus Eltonius.