Tvåmålsledning byttes mot ny förlust

1 februari 2023 21:50

KHK förlorade kvällens bortamatch mot Kalmar HC med 5-2 (0-2, 2-0, 3-0).

Det bjöds på böljande hockey med hög fart i den inledande perioden och inget av lagen fick till mer än några enstaka långa anfall.
Men det är KHK som sätter sig i förarsätet när man går upp till en tvåmålsledning. Efter en spelvändning och kampsituation bakom Kalmar-kassen erövrar Todd Winder pucken och hittar Filip Cruseman som ohotad kan lägga in ledningspucken för KHK bakom Jonathan Stålberg när matchuret stannar på 11:52.
Kalmars hetaste chans till en kvittering kommer genom forna KHK-spelaren Hampus Karlsson som vid senaste mötet gjorde hela fyra mål, men än så länge stod han resultatlös.
I den sista minuten i den första perioden kommer KHK i ett fint anfall där Alexander Bergström och Johannes Nilsson driver in pucken där den senare hittar Martin Fransson vid målvaktens vänstra tekningscirkel där han lägger in 0-2 bakom en skymd Stålberg.
Skott: 7-7

Den andra perioden inleds med en dubbelutvisning efter lite gruff och i det efterföljande fyra mot fyra-spelet är det hemmalaget Kalmar som skaffar sig ett övertag som man håller i perioden ut. Man är ytterst nära en reducering när båda lagen blir fulltaliga, men August Hedlund är med och fredar KHKs mål.
En utvisning för hemmalaget efter 6:07 ger KHK chansen att gå ifrån ytterligare, men ett bra boxplay av Kalmar gör att KHK får det svårt att komma in i zon och etablera något spel.
Istället är det hemmalaget som senare reducerar till 1-2 efter 10:38 genom Kaden Elder.
Kalmar som fått luft under vingarna sätter press på KHK gång på gång som blir lite väl omständiga när man ska rensa ut pucken ur egen zon.
Vi har sett det förr och historien upprepar sig efter 16:33 när Kalmar kvitterar efter en längre tids forcering mot KHKs mål. Sist på pucken för Kalmar är Martin Schreiber.
KHK har det fortsatt jobbigt och får inte till något spel mot Kalmar som sköljer över gästerna gång på gång.
Skott: 12-5

Kalmar fortsätter pressen mot KHK i den tredje perioden som fortsatt har det svårt att inte spela fast sig i egen zon och ängsligheten verkar åter tagit överhand. Efter 7:37 blir det ännu jobbigare för KHK när man drabbas av utvisning och 19 sekunder senare har Kalmar tagit ledningen med 3-2 genom Adam Hirsch när pucken oturligt går via Persmans skridsko och ställer Hedlund.
Kort efter Kalmars mål får gästerna ett gyllene läge när man kommer i ett tre mot ett-läge men situationen rinner ur händerna och mycket närmare så kommer man inte.
KHK försöker lyfta upp spelet men Kalmar spelar aggresivt och säkert och fortsätter trycka ner gästerna i egen zon och det blir inte enklare när man efter 13:55 tilldelas en ny utvisning.
Luften går definitivt ur den pysande ballongen när Kalmar ännu en gång gör mål i numerärt överläge, denna gång genom Filip Nordström.
KHK gör ett sista försök att få ännu ett mål i matchen men med 31 sekunder kvar av perioden fastställs slutresultatet när Victor Laz sätter 5-2 i tom bur.