Förlust och säsongen är över

21 mars 2024 23:47

KHK lyckades inte vända trenden i den fjärde semifinalen och efter 60 minuters spel stod det klart att säsongen är över. Halmstad vände om vann matchen med 1-2.

Hemmalaget inledde matchen böst av de två lagen och man var ett ribbskott ifrån att ta ledningen redan efter tre minuter.
Fyra minuter senare bryter Oscar Hagman Halmstads anfall på egen blålinje och sätter fart mot mål men blir nerdragen i skottögonblicket.
Kapten Alexander Bergström tar hand om den tilldelade straffen och söker utrymmet mellan benskydden på Jacob Crespin som håller tätt.
KHK som ofta kommer i omställningar tar sig igenom Halmstads försvar och man lägger fler puckar mot mål för styrning. Man är också nära att ta ledningen efter en styrning som ställer Crespin i bortamålet.
Med 2:30 kvar av perioden räknar vi in ännu ett ribbskott, denna gång från Alexander Bergström. Man biter sig fast i anfallszonen och med 2:04 kvar av perioden är det just Alexander Bergström som plockar returen på Jesper Emanuelssons skott och sätter 1-0.
Halmstad får ett bra läge för kvittering i den sista minuten i perioden, men KHK går till periodvila inledning.
Skott: 10-9

Den andra perioden bjöd på en total scenförändring. De första minuterna böljade fram och tillbaka, men Halmstad som skruvat upp ett par snäpp på aggresiviteten sköljde över hemmalaget gång på gång.
Gästerna hade också ett par vassa chanser att få in pucken, men ett samlat försvarsspel av utespelarna och Carl Malmqvist såg till att man gick till periodvila med en bibehållen ledning.
Skott: 2-12

Matchbilden fortsätter även i den tredje perioden och efter 8:14 kan inte hemmalaget längre stå emot och Viktor Bernhardtz kvitterar för Halmstad.
Tre och en halv minut senare kommer också 1-2 när Elias Dynell skjuter ett skott direkt på tekning som letar sig in bakom en skymd Carl Malmqvist.
KHK försöker gå framåt och man är nära en kvittering. Närmast kommer man med 2:50 kvar av perioden när man är nära att lägga in pucken i öppet mål vid en tilltrasslad situation framför mål men blir hakade. Matchens enda utvisning ger KHK möjlighet att spela powerplay i den avslutande delen av perioden.
KHK tar timeout, Carl Malmqvist lämnar målet men man kommer inte närmare än så och matchen är förlorad.