Andra raka segern för KHK

22 oktober 2016 18:23

Efter segern mot Brynäs tidigare i veckan åkte herrlaget till Örebro för möte mot Örebro. En match man vinner med 1-3 efter en bra och gedigen bortamatch.

Det var KHK som inledde matchen bäst med flera skarpa chanser. Man tog också ledningen i den första perioden efter 14:54 in i matchen stod Emil Larsson för ett snyggt avslut på ett snyggare mål snyggt assisterad av Jimmy Andersson och Mattias Guter.

I den andra perioden började KHK ta utvisningar. Örebro tryckte på för en kvittering, men KHK lyckades stänga igen sitt boxplay bra. Istället utökade KHK sin ledning till 0-2 efter att Joel Kellman brutit pucken på mitten och avslutade i mål, svagt ingripande av Örebros målvakt Julius Hudacek. 3-0 skulle komma strax efter att KHK vunnit en tekning i Örebros zon som gick ut till Mattia Guter som avlossade ett mindre hårt skott som styrdes in via Dominique Heinrichs ben in i mål. Pausvila och ledning 3-0.

Den tredje perioden var Örebros period och man dominerade fullständigt. Man pressade Karlskrona som spelade stabilt och och plockade bort det mesta framför kassen. Men i powerplay skulle en reducering komma för hemmalaget efter att Libor Hudacek siktat in sig och letat in 1-3. Närmare än så kom man inte och KHK tog därmed sin andra raka seger.

Nästa match spelas på tisdag borta mot Luleå i Coop Arena.