KRIF starkast i Derbyt

26 augusti 2021 11:00

På onsdagen var det dags för både Karlskrona HK och KRIF att spela säsongens första träningsmatch. Båda lagen var sugna på att visa upp sig i något som förstås också var den första derbydrabbningen säsongen 21/22.

KRIF började piggt, men KHK avvärjde säkert gästernas attack. Det var istället Karlskrona som skulle göra 1-0 genom Oscar Gustafsson och han assisterades av Samuel Wälimaa. KRIF fick en snabb replik efter missförstånd i KHK. Sist på pucken var Lukas Fransson.
Karlskrona skulle återigen ta ledningen, två raka powerplay ledde fram till ledningsmålet. Mikael Roslund var skarprättaren och Micke Saari stod för förarbetet men återigen kommer gästerna med en snabb replik. Efter miss i markeringsspelet är det Oliver Olsson som gör kvitteringen.
Innan pausvilan tar KHK ledningen med 3-2 och på nytt är det Roslund som målar och Saari som passar fram.
Det man verkligen minns från första perioden är Karlskronas powerplay. Alla fyra kedjorna fick speltid och samtliga visade upp ett fantasirikt och kreativt spel.
Skott: 9-3

Den andra akten präglades av mycket hafs och slafs. KRIF vann perioden med 0-2 efter mål av Martin Pärna och Rasmus Olofsson. Det fanns för Karlskronas del inte mycket att ta med sig för framtiden. Det positiva för KRIF var förstås de bägge målen.
Efter att ha tränat försvarsspel inför matchen, glömdes alltför många grunder i denna period.
Skott:12-11

Tredje perioden såg KRIF lättvindigt utöka sin ledning till 3-5. Sist på pucken var Martin Pärna. Karlskrona försökte sedan jaga ifatt, men man hade varken kraft, ork eller kunnande denna afton. KRIF vinner rättvist.

Sammanfattningsvis lämnade matchen mer frågetecken än utropstecken för Karlskrona. Det saknas inte saker att träna på och detaljer att nöta. Det är alltid bättre att börja säsongen med en mindre bra insats, än att avsluta med en sådan. KRIF ska känna sig nöjda med sitt dagsverke.

KARLSKRONA HK - KRIF Hockey 3-5
Periodsiffror: 3-2, 0-2, 0-1
Skott: 31-25
Utvisningsminuter: 8-10

Målskyttar Karlskrona: Oscar Gustafsson, Mikael Roslund x2

Målskyttar KRIF: Lukas Fransson, Oliver Olsson, Martin Pärna x2, Rasmus Olofsson,

Nästa träningsmatch spelas fredagen den 3 september när Mörrums GoIS IK kommer på besök.