Tung förlust mot Brynäs IF

15 november 2016 23:25

Efter senaste förlusten mot Frölunda och tappad serieledning var det revanschlusta som stod på agendan. Men en svängig förstaperiod grundlade istället segerns för Brynäs med 2-1

Publiken i ABB Arena Karlskrona fick jubla efter blott 57 sekunder när Filip Cruseman styrt in en puck i gästernas mål. Dock blev målet korrekt bortdömt efter videogranskning för spel med hög klubba och matchen var fortsatt mållös.

Mål skulle komma, dock i fel mål med Karlskrona-ögon sett.
De första minuterna av matchen visade upp ett hungrigt hemmalag där man spelade effektivt och väntade på rätt lägen.
Men med två mål inom två minuter med drygt halva första perioden spelad kopplade Brynäs olyckligt greppet om matchen. Spelet ville inte riktigt stämma för hemmalaget efter kallduscharna och man kom inte till de riktigt farliga lägena. Brynäs kunde därmed gå till pausvila med en 2-0 ledning.

I den andra perioden försökte hemmalaget arbeta sig in i matchen, men Brynäs med sin ledning i ryggen spelade disciplinerat och motade effektivt bort Karlskronas försök.
Brynäs var även ett stolpskott från att utöka till 0-3, men istället med dryga 12 minuter spelade av perioden kommer så Karlskronas reducering när Alexander Bergström krigade in en studspuck efter förarbete av Mattias Karlsson.

Tredje perioden gick klart till Karlskrona då man satsade allt på en reducering. Lägena fanns och man fick även övertag över Brynäs med två powerplay under senare delen av perioden. Med Honken på bänken satsade man det sista i spel 6 mot 4 men man lyckades inte överlista David Rautio i målet och den tredje raka förlusten var ett faktum.

Tack till alla som kom och stöttade ikväll! Nu väntar back-to-back möte med Leksand på fredag och lördag. Hemmamatchen på lördag börjar 18:30, se till att stötta grabbarna och hjälp dem fram till seger.