Grym vändning gav seger i Gävle

20 december 2016 22:06
Efter matchen

Sista matchen inför julledigheten väntade mellan hemmalaget och tillika formstarka Brynäs och tillresta Karlskrona. Inför kvällen hade vi inte riktigt hittat formen som laget haft inför förra ledigheten. Hoppet fanns dock att säkra en seger mot Brynäs ikväll. Så blev det också. En otrolig vändning av laget säkrade segern. I sista perioden vände vi och vann på ett riktigt bra sätt. Brynäs var bra men vi var effektivare i sista.


I den första perioden kom den förväntade hemmapressen av sig. Hemmalaget var avvaktande och det gav Karlskrona chansen till både anfall och målchanser. Vi hade chanserna men Rautio i Brynäskassen briljerade.
Hemmalaget spelade som vanligt med fart och flärd och några snabba anfall med bra fokus ledde fram till två mål gjorda innan perioden var över. Kellman hade en styrning i mål som hade påverkat den fortsatta matchbilden men som helt korrekt blev bortdömt för hög klubba. Lagen gick till vila med 2-0 och 7-12 i skott.

I den andra perioden är det Honken som håller Karlskrona kvar i matchen när Brynäs tar kommandot och pressar Karlskrona under långa anfall.
I mitten av perioden avtar hemmalagets offensiv något samtidigt om Karlskrona kan lyfta upp sitt spel och efter lite mer än 13 minuter spelade kommer till slut utdelningen för gästerna. Alexander Wiklund reducerar till 2-1 efter styrning på Niklas Arells skott. Ett mål som går till videobedömning men som efter lång granskning till slut godkänns och Karlskrona vinner den andra perioden med 1-0. Vi måste fortsätta ta puckarna på mål och spela tight i mittzon, säger målskytten Alexander Wiklund i C More efter den andra perioden.

Tredje perioden börjar med snabbt böljande spel men det är åter Brynäs som får utdelning efter 3:30 när Daniele Paille ohotad trampar in framför Honken och lägger in 3-1 till hemmalaget. Det första skottet på mål i perioden för Karlskronas del kommer efter halva perioden spelad och är märkt Jimmy Andersson när han glider in framför mål och reducerar till 3-2 efter fint förarbete av Joachim Rohdin. 5 minuter senare har Karlskrona vänt matchen till ledning med 4-3 efter mål av Marcus Paulsson och Joel Kellman.
Med 2 minuter kvar av perioden lämnar Rautio Brynäskassen och hemmalaget sätter hårt tryck mot Honken.
Man är också mycket nära en kvittering men hårt försvarsarbete lönar sig och det är till slut Alexander Bergström som fastställer slutresultatet till 3-5 med 7 sekunder kvar av matchen.

Nu går vi till julfirande efter bästa paketet - vinst mot Brynäs. Dags för eftertanke och en chans att ladda om. Den 26 december är det dags för match igen då Frölunda väntar på bortaplan, följt av två hemmamatcher den 28 och 30 december. Vi behöver ERT stöd då – vi ses i arenan!

Det är Vi som är KHK

Karlskrona HK