KHK starkast i derbyt

17 februari 2024 22:55

KHK tog andra raka segern när man i NKT Arena Karlskrona besegrade KRIF Hockey med 4-1 (1-1, 1-0, 2-0) och tog ytterligare tre viktiga poäng i streckkampen.

KHK inledde första perioden bäst både spelmässigt och i det fysiska spelet med hårda tacklingar som får publiken att jubla.
I den femte minuten ropar hemmapubliken efter en utvisning och domaren Bergqvist blåser av spelet för en utvisning på en KRIF-spelare. KHKs powerplay är bra och det är på vippen att 1-0 kommer men Emil Cederlund lyckas rädda skotten och styrningarna. KRIF reder med stor möda ut sitt boxplay.
KHK fortsätter att ha initiativet efter det numerära överläget, men efter 9:20 ställs allt på ända när John Henrion drabbas av en utvisning. Och nästintill direkt efter tekningen faller en KRIF-spelare och även Marcus Björk blir utvisad.
Efter endast 14 sekunder i KRIFs fem mot tre-spel kommer 0-1 till gästerna genom Sebastian Borg, snyggt framspelad av Jesper Hultberg.
Målet dämpar KHK från att fortsätta spela bra hockey och efter 14:15 är det dags för Linus Lööf att drabbas av en utvisning. Två minuter för Boarding löd domen och det såg inte bra ut för KRIF-spelaren, men kan meddela att han är på benen och den tog tydligen inte i huvudet.
KHK spelar mycket bra boxplay och KRIF får inte någon bra chans. Dock har gästerna en ramträff när KHK åter är fulltaliga.
Med 18 sekunder kvar av perioden får hemmapubliken jubla när Victor Crus-Rydberg kvitterar helt rättvist. KHK var det bättre laget i första perioden som slutar 1-1.
Skott: 11-4

KRIF inleder andra perioden bäst och skapar ett par vassa chanser och de får till flera bra långa anfall mot KHK som just nu känns lite ängsliga.
Man håller gästerna på utsidan men KRIF tillåts hålla pucken lite väl mycket.
Men 9:48 lägger Alexander Heiver pucken mot mål och den letar sig in vilket ger 2-1 och rejält jubel i arenan.
Efter målet lyfter KHK upp spelet och äter sig in i matchen igen och man växer för varje byte.
Skott: 8-9

Tredje perioden är KHKs period från det att pucken släpps, man har flera fina anfall med riktigt bra chanser till att öka ledningen. I den tionde minuten dras både Oscar Hagman och Filip Cruseman omkull, dock lyckas domartrion finna en 2+2 utvisning på Hugo Wendt så det numerära överläget alla i arenan väntade på uteblev helt.
KHK lät sig inte påverkas av denna märkliga bedömning utan fortsatte spela hockey och efter 11:26 drar Mikael Roslund pucken på mål och Linus Lööf utökar KHKs ledning till 3-1 med en styrning.
Efter målet är det KHK för hela slanten även om KRIF får chansen i powerplay 11:40 in i perioden. KRIF skapar inte mycket i sitt powerplay utan KHK är åter det stabila laget man var före jul.
När Emil Cederlund vill lämna sitt mål med två minuter kvar är det dags för Oscar Hagman, framspelad av Filip Cruseman, att punktera matchen med hemmalagets fjärde mål för kvällen.
Skott: 13-6

KHK visar att man är ett lag som vill spela flera matcher i vår. Man är det bättre laget sett över 60 minuter och de visade både glädje och harmoni denna lördag.
Nu väntar åter en viktig match på onsdag då Mariestad BoIS HC kommer på besök i vår hemmaborg. Vi vill tacka er alla 2304 som var på plats denna lördag.
Biljetter till nästa hemmamatch finns här.

Karlskrona HK - KRIF Hockey 4-1
Periodsiffror: 1-1, 1-0, 2-0
Skottstatistik: 32-19
Utvisningsminuter: 10-6

Målskyttar Karlskrona: Victor Crus Rydberg, Alexander Heiver, Linus Lööf, Oscar Hagman

Målskyttar KRIF: Sebastian Borg