Malmös powerplay sänkte Karlskrona

26 januari 2017 21:26

Karlskrona tog emot Malmö Redhawks på hemmaplan i omgång 38 av SHL. Efter en trevande inledning kunde Malmö ta ledningen och KHK lyckades aldrig komma ikapp. Istället inkasserade man sin åttonde raka förlust.

Karlskrona inledde matchen svajigt och redan efter fem minuter kunde Malmö skapa två riktigt heta målchanser när Illari Fillpula hittade över till Andreas Thuresson. Ledningsmålet skulle också komma efter 19 minuter in i den första perioden när Karlskrona fick spela med en man mindre på banan. Den finske centern, Fillpula hittade in med en passning till Andreas Thuresson som enkelt kunde få trycka in 0-1 för gästerna.

I den andra perioden kom Karlskrona ut som det piggare laget och skapade flera heta chanser genom Joel Kellman och Alexander Bergström. Men Malmös målvakt, Oscar Alsenfelt höll skåningarna kvar i matchen. Istället skulle Malmö ta ledningen ännu en gång i powerplay, via en kontring och återigen var det den finske centern som var inblandad när han hittade över en passning till landslagscentern Fredrik Händemark som kunde lägga in 0-2 bakom KHK-målvakten för kvällen, Johan Holmqvist.

I den tredje perioden tryckte KHK på för ett reduceringsmål men Alsenfelt var fortsatt tät i kassen. Malmö kunde hålla undan och vinna matchen och därmed inkasserade KHK sin åttonde raka förlust.

Vi tar nya tag på lördag när vi ställs mot Färjestad i Löfbergs Lila Arena.