KHK vände och vann

14 februari 2024 22:00

Skövde hade ledningen med 2-0 inför den sista perioden, men KHK vände och vann med 2-3 (1-0, 1-0, 0-3) och tog tre värdefulla poäng i streckkampen.

Både Skövde och Karlskrona är indragna i streckstriden för fortsatt spel till våren. Men det var inte en match som inleddes avvaktande och med ångest utan vi fick se två lag som direkt ville ta kommandot i matchen.
Karlskrona skapade bra lägen i inledningen, men puckarna hade svårt att leta sig hela vägen fram till Felix Tengvall i målet. Efter 7:32 kom matchens första utvisning för KHK och det tog endast 18 sekunder innan hemmalaget tagit ledningen genom Gustav Lindberg när Carl Malmqvist är skymd.
KHK verkade inte påverkas allt för mycket av målet och förlägger spelet i offensiv zon. Efter 11:32 drabbas Skövde av matchens första utvsining efter en situation framför Felix Tengvall i hemmakassen, men tyvärr får inte KHK till något etablerat spel i det numerära överläget och Skövde blir åter fulltaliga.
Stärkta av sitt avklarade boxplay tar hemmalaget över spelet och vaskar fram flera bra chanser att utöka sin ledning. Men det är KHK som avslutar perioden bäst och har flera skott mot mål, men det är tätt framför mål och de flesta skotten tar på täckande spelare och Skövde går till periodvila i ledning efter ledningsmålet i powerplay.
Skott: 4-5

I den andra perioden är det hemmalaget som inleder bäst och för spelet. KHK blir mer och mer tillbakatryckta i egen zon och man får jaga puck.
Med 5:20 spelat av perioden blåser domaren för utvisning när William Johansson sparkar undan skridskon för Jesper Emanuelsson, men istället för powerplay väljer domaren att tilldela båda spelarna varsin tvåminutare för tripping och diving.
KHK som kommit in i perioden igen och pressat hemmalaget får en kalldusch när Skövde tar ledningen med 2-0 efter 7:48 direkt efter tekning i offensiv zon.
Dryga minuten senare får KHK en ny möjlighet i numerärt överläge och man får ett par chanser men man går åter mållös.
Skövde med sitt tvåmålsöverläge är nu hetare på isen och kommer i våg efter våg samtidigt KHK känns avslagna.
Med fyra minuter kvar av perioden kommer hemmalagets Jesper Emanuelsson i friläge och något enkelt tilldöms straffslag, men Carl Malmqvist väntar ut straffskytten och räddar.
KHK försöker etablera offensivt spel under de avslutande minuterna av perioden, men man är förlorar närkamperna och några de farliga chanserna uteblir.
Skott: 13-10

Skövde var piggare och rappare även i inledningen av den tredje perioden och man vrider och vänder på KHK som har svårt att komma in i offensiv zon och skapa några chanser.
Knappt halvvägs in i perioden påbörjas vändningen när reduceringspucken kommer för KHK när Hugo Wendt lägger in pucken mot mål och Victor Crus Rydberg styr in 2-1 efter 8:09.
KHK som får luft under vingarna efter reduceringen kvitterar efter 11:34 genom Jesper Emanuelsson som från offensiva blålinjen lägger in en puck mot mål som letar sig hela vägen in bakom Tengvall.
Med 5:10 kvar av perioden tilldelas KHK en utvisning när man blir sex man på banan och Skövde får chansen att återta ledningen i numerärt överläge. Men KHK reder ut det numerära underläget och med två minuter kvar av perioden får man ett gyllene läge att ta ledningen men Tengvall håller rent.
Med 1:16 kvar kommer ledningsmålet efter att Skövde gått bort sig på egen blålinje och Linus Lööf får fri gata mot mål.
Med 35 sekunder kvar av perioden tar Skövde ut målvakten och hemmalaget etablerar ett massivt tryck mot mål, men KHK håller ut och vinner matchen med 2-3 efter en stark vändning.
Skott: 9-8

En stark vändning och tre värdefulla poäng i jakten på den sista platsen till vidare spel där man nu plockade in tre poäng på Skövde ovanför strecket. Jakten fortsätter nu på lördag med ett hett derby mot KRIF Hockey i NKT Arena Karlskrona.
Kom och stötta laget i jakten på tre nya poäng.