KHK hämtade upp underläge men föll på straffar

8 februari 2024 09:00

KHK hämtade upp tvåmålsunderläge men fick se sig besegrade efter straffavgörande mot Tranås AIF med 3-4 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Innan nedsläpp hyllades Elin Löwenadler för sitt OS-Guld i ungdoms-OS som gick av stapeln i slutet av januari.

Tränare Magnus Sundqvist hade vaskat runt ordentligt i kedjorna inför kvällens match. Men tyvärr fick KHK den värsta tänkbara starten på matchen efter slarv i egen zon där man tappar pucken och serverade gästerna 0-1 redan efter 1:18 genom Markus Ruuskanen, en tung start för KHK som jagade tre poäng.
KHK kom åter in i matchen och skapade flera bra chanser, men när klockan visar 09:41 skjuter Tranås sitt andra skott på mål vilket ger 0-2 på tavlan. Rejäl uppförsbacke för KHK.
KHK fortsätter jobba sig tillbaka in i händelserna och med exakt 13:00 på matchuret jobbar man till sig ett powerplay när gästernas Kasper Arwefjäll utvisas för interference. Det dröjer 1:27 innan John Henrion snyggt styr in Martin Franssons skott och KHK hade kontakt igen.
Dryga minutern senare får KHK en ny chans i powerplay när Tranås är lite för heta vid ett byte och blir sex man på banan.
Med 40 sekunder kvar av det numerära överläget kommer också kvitteringen till 2-2. Dock så blåser en felplacerad Jim Bergqvist felaktigt av spelet för blockering trots att pucken ligger fri och är spelbar när den slås in i målet.
Skott: 10-3

Den andra perioden hinner knappt börja innan Tranås trampat igång och utökar ledningen till 1-3. KHK var inte alls påkopplade när pucken släpptes och man förlorade den viktiga kampen framför mål när KHK-bekantingen Oscar Gustafsson slår in en retur.
Tranås fortsätter efter målet att styra spelet och efter 4 minuter tar tränarstaben Time Out och försöker lugna ner spelarna.
Det gav effekt direkt och när klockan når 5:12 så slår Jesper Emanuelsson in returen på Martin Franssons skott på volley.
Efter målet är det åter Tranås som tar initiativet och pressar ned KHK djupt i egen zon.
8:30 in i perioden vill Tranås spelare Ludwig Träff ha Alexander Bergströms klubba, men detta tillåts inte och han får sätta sig i två minuter för Holding the stick.
Powerplay-spelet går för sakta och man får inte till några större chanser, dock får Alexander Bergström chansen ett friläge men gästernas målvakt Viggo Andrén gör en kanonräddning med plocken.
I slutet av perioden parkerar Tranås i KHKs zon, men med 35 sekunder kvar tar Jesper Solomon Frisell upp ett anfall på egen hand vilket renderar i en utvisning för Tranås. Men med kort tid kvar av perioden hinner man inte etablera ett bra powerplay utan perioden slutar 1-1.
Skott: 8-20

KHK får forstätta inledningen av den tredje perioden i powerplay vilket gör att Alexander Bergström sätter 3-3 efter 1:22 snyggt framspelad av Martin Fransson som inkasserar sin tredje assist för kvällen.
Efter målet tar hemmalaget över matchen helt och spelar mycket bra. Man får också ett friläge genom Fridén som tyvärr blir avblåst för offside. KHK radar upp chanser och är närmast ett fjärde mål. Tranås är inte helt ofarliga när de kommer in i anfallszonen men KHK är åter stabila försvaret. I slutet avperioden täcker Jesper Solomon Frisell ett skott där han offrar sig helhjärtat och har nog ont efter matchen av det.
Med endast två sekunder kvar av perioden kommer chansen till segermål, men tyvärr lyckas inte Mikael Roslund få pucken förbi Andrén i gästernas mål och perioden slutar 1-0
Skott: 19-7

Förlängningen var avvaktande från båda lagen, men KHK sätter dit 4-3 efter en tilltrasslad situation framför målvakten, men även detta målet blir bortdömt och matchen får istället avgöras på straffar.
Skott: 3-1

I straffläggningen drar Tranås det längsta strået med att sätta den enda straffen och tar därmed hem bonuspoängen.

KHK skall ta med sig den tredje perioden till lördag då de möter Kristianstads IK på bortaplan, men även attityden man hade att hämta upp gästernas tvåmålsöverläge. Nu är varje match en match av slutspelskaraktär och det gäller att verkligen knyta nävarna och blicka framåt.
Vi är många som tror på laget och de behöver all hjälp och stöd från läktaren de kan få, så kom till arenan nästa hemmamatch som också är ett derby mot KRIF Hockey lördagen den 17/2 klockan 16:00.