Efter hård kamp besegrades ”Laxarna"

9 oktober 2020 22:10

På fredagskvällen var det dags för ett stekhett Blekingederby, då Karlskrona åkte till Jössarinken och match mot Mörrum GoIS.

Derbyspänningen vibrerade i luften över hela länet.
När pucken släpptes tog KHK kommandot inledningsvis och redan efter 39 sekunder får man chansen i powerplay. Det skapas många lägen, men man måste ha mer trafik framför kassen. Det kostar blod, svett och tårar att stångas framför buren, men vill man göra mål måste man vara beredd att ta den kampen. Resten av perioden präglades av böljande spel. När Hesa Fredrik ljöd för pausvila stod det 0-0 på tavlan. Perioden fick ett jobbigt avslut för Karlskrona, då Alex Binner visades ut 2+2 minuter då det återstod blott sju sekunder.
Skott: 13-6

Den andra perioden präglades av utvisningar. Redan efter 7.28 av perioden hade 12 utvisningsminuter utdelats. Dessa var jämnt fördelade på bägge lagen.
Vi fick också se mål. Med 6.08 avverkat gör Mörrum 1-0 i powerplay när Marcus Pålsson bryter in från kanten och tar sin egen retur. Det var nog många inklusive Khalid Ibrahim som räknat in 2-0 efter 12.29.
Marcus Hellgren svarar då för rena fotbollsräddningen, som fick de flesta att gnugga sig i ögonen. Därefter har Mörrum ett par riktigt vassa chanser. Ishockey är sällan logiskt. ”Laxarna" slarvar och Mikael Roslund tar i för kung och fosterland. Måååål! 1-1 utan assist. Bara 14 sekunder senare får KHK chansen i powerplay och den tar man. Efter snyggt spel klipper Filip Nordström in 1-2. Framspelningen stod Englund och Bäckehag för. Nu var Karlskrona verkligen inne i ett stim. Bara tjugoåtta sekunder senare laddar Alex Binner stora kanonen. 1-3 var ett faktum. Klockan visar 19.57 när Maltsev åker ut två minuter. Tre sekunder senare när uret står på 20.00 reducerar Mörrum till 2-3.
En svängig period, där domaren tyvärr stod lite för mycket i centrum.
Skott: 11-18

Den tredje perioden började med stabilt spel från KHK's sida. Efter några minuter blev det mer böljande lir. Detta var såklart inte Mats Lusth i Karlskronas bås nöjd med. Efter 8.36 tar han timeout. Hans order är glasklara. Sätt er inte i svåra situationer och se till att ha pucken framför er. Hans trupp följer detta till punkt och pricka. Det hjälper inte att Mörrum tar ut målvakten. ”Laxarna" är fångade i nätet och Karlskrona kan åka hem med säsongens andra trepoängare.
Skott: 10-8

Detta var en riktig lagseger. Ska någon lyftas fram lite extra är det målvakten Marcus Hellgren. I hemmalaget är det svårt att inte nämna Marcus Paulsson med sina två baljor.
Grabbarna i laget kan knäppa skjortorna och sätta på flugan, innan man hoppar på bussen till staun efter en lyckad fångst.

Mörrums GoIS IK - KARLSKRONA HK 2-3
Periodsiffror: 0-0, 2-3, 0-0
Skott: 32-34

Målskyttar Mörrum: Marcus Paulsson, Ludvig Svensson Träff

Målskyttar Karlskrona: Mikael Roslund, Filip Nordström, Alexis Binner