KHK vände och vann mot Luleå

25 oktober 2016 22:44

KHK vände underläge 1-0 till seger med 1-2 i kvällens match mot Luleå i Coop Norbotten Arena.

Med fem ordinarie spelare borta vid ankomst till Luleå lyftes Alexander Heiver och Joseph Jonsson upp från KHK J20.
Vilken match de gjorde, och vilken match hela laget gör.
110 mil blev denna inte förgäves utan tre poäng packades förtjänstfullt ner i bagaget inför hemresan. Så skönt! I mål för kvällen stod Johannes Jönsson som storspelade i mål, grym insats av laget - tack grabbar!

Matchen inledes i ett bra tempo och nyblivne landslagsmannen Bergström var en stolpträff från att ge laget ledningen redan efter 1.30.
KHK fortsatte respektlöst men Luleå kröp hela tiden närmare och hade några riktigt bra chanser under senare delen av första perioden. Johannes Jönsson gjorde några riktigt svettiga räddningar och gjorde det riktigt bra perioden igenom.

Andra perioden blir ganska lik den första med böljande spel där lagen turas om att sätta press. KHK kändes dock rappare än i första perioden och hotade Lassenantti vid flera tillfällen.
Det är dock Luleå som tar ledningen med 1-0 efter sju minuter in i perioden. Vunnen tekning i anfallszon där Brendan Mikkelson är sist på pucken.
Dryga sex minuter senare drabbas Luleå av en utvisning när David Printz går i isen. Emil Larsson tar in pucken i anfallszon och lägger en passning in mot mitten där Morten Madsen direktskjuter in sitt första mål för säsongen och tillställningen är åter kvitterad.
Inte den bästa perioden från något av lagen och matchen levde på riktigt inför den avslutande perioden.

KHK inleder även den tredje perioden på ett bra sätt. Det är bortalaget, VI, som inledningsvis har bäst chanser.
Luleå kommer naturligtvis tillbaka men samtidigt vill vi mer perioden igenom. Efter fem minuter har KHK pucken i anfallszon och pucken hittar till Arell som gör en sidledsförflyttning längs blålinjen. Skottet avlossas och Emil Larsson får yttersta klubbtejpen på pucken vilket stället Lassinantti i Luleåmålet. Arell noterades för målet och där tändes ett hopp om poäng med hem.
Det skulle visas sig att laget var inställt på mer. En bra avslutning från laget även om Luleå vaskade fram någon bra chans innebar tre ny poäng och en andraplats i tabellen bakom torsdagens motståndare Frölunda med en match mindre spelad!

Nu laddar vi om inför torsdagens match mot Frölunda, se till att säkra din plats redan nu.