Malmqvist och Cruseman matchhjältar när KHK utjämnade

17 mars 2024 19:40

Det blev en riktig rysare i den andra semifinalen där KHK ledde med 1-3, hade bud på 1-4 men Halmstad kvitterade och tog matchen till förlängning. Carl Malmqvist räddade 47 av 50 skott och Filip Cruseman satte avgörande 3-4 (1-2, 2-1, 0-0, 0-1) i förlängningen.

Det var en avvaktande inledning av den andra semifinalsmatchen och under de inledande två minuter bjöds det inte direkt på skönspel.
Tempot i matchen skulle skruvas upp ett par snäpp när hemmalaget gör 1-0 efter genom Robin Dahse som avlossar ett skott där Carl Malmqvist är skymd hinner inte reagera.
KHK är kort senare ytterst nära en kvittering men Jacob Crespin lyckas blockera pucken.
KHK fortsätter vara aggresiva och efter 3:43 kommer matchens första utvisning som drabbar Oliver Casselsten i hemmalaget efter att han gjort ner Alexander Bergström framför mål.
Drygt en minut in i det numerära överläget är matchen kvitterad. Ett snyggt powerplaymål av KHK där Linus Lööf passar till Filip Cruseman som direkt hittar Mikael Roslund framför kassen som smäller in pucken.
Perioden är jämn och båda lagen spelar för att inte ge motståndarna några gratischanser, men med 5:30 kvar av perioden är KHK nära att ta ledningen när Mikael Roslund prickar stolpen efter ett fint anfall.
Ledningsmålet för KHK skulle också komma med 4:22 kvar av perioden när Alexander Heiver lägger tillbaka pucken till Marcus Björk som skjuter och Sebastian Sundlöv sätter returen.
Halmstad protesterar vilt när man påstår att KHK-spelare stört Jacob Crespin innan målet men får inget gehör från domartrion.
KHK drar ner på tempot och spelar avvaktande efter ledningsmålet och försöker att inte släppa till något bakåt. När det återstår en minut av perioden får Filip Cruseman en vass chans, men pucken smiter tätt utanför.
Med 32 sekunder kvar av perioden kommer matchens första utvisning för KHK. Jesper Emanuelsson utvisas två minuter efter en situation bakom hemmalagets målbur, men tiden är för kort för att hemmalaget ska kunna skapa några farligheter.
Skott: 15-11

Halmstad inleder den andra perioden i numerärt överläge i ytterligare 1:28 men KHK har inga problem att freda målet.
Matchen har tappat tempo och hemmalaget har svårt att skapa några organiserade anfall när KHK kontrollerar spelet.
Kort efter kvällens andra powerbreak outökar KHK ledningen till 1-3 när Martin Fransson skjuter ett skott som tar i plexit bakom mål och vallas in på Jacob Crespin. Halmstad som tappat ett par frilägen under perioden släpper ytterligare ett läge med 2:30 kvar av perioden, men Linus Lööf lyckas inte trä in pucken bakom Crespin.
Halmstad som haft problem att komma in och skapa något kontrollerat spel i den offensiva zonen får nu chansen att ta sig tillbaka in i matchen. Med 1:45 kvar av perioden drabbas KHK av en utvisning när Filip Cruseman utvisas för en slashing.
Halmstad biter sig fast i offensiv zon och med 50 sekunder kvar reducerar hemmalaget till 2-3 när pucken tar på försvarande KHK-spelare utan att egentligen ha utmanat KHK under perioden.
KHK som haft chanser att gå ifrån till 1-4 får istället se Halmstad kvittera matchen med 18 skeunder kvar av perioden när försvaret blir för passiva framför eget mål.
Skott: 11-6

KHK skapar direkt ett par farliga lägen i inledningen av den tredje perioden. Spelet böljar sedan fram och tillbaka och hemmalaget börjar ta över spelet mer och mer.
Man får också ett jätteläge att ta ledningen efter 11:19 när Robin Dahse tar ett par skär in och lägger pucken mot mål, men Carl Malmqvist kan till slut blockera pucken.
Om det var KHK som styrde matchen i den andra perioden är det en total scenförändring i den tredje. Med 6:07 kvar går KHK bort sig i mittzon och Halmstad är ännu en gång nära att överlista Carl Malmqvist.
KHK som inte haft mycket till spel i den tredje perioden kommer med 3:10 kvar i en omställning där Linus Lööf är nära att ge KHK ledningen igen, men pucken smiter återigen tätt utanför.
Tiden löper ut och efter tre perioden är ställningen fortsatt 3-3.
Skott: 12-6

Hemmalaget fick ett gyllene läge att avgöra matchen när Martin Fransson efter 2:52 utvisas i två minuter för slashing. KHK reder ut Halmstads anstorming och matchen står sedan och väger.
Carl Malmqvist som hållit KHK kvar i matchen med flera fina räddningar får stå för ytterligare en magnifik insats efter drygt 10 minuters spel när hemmalaget är på väg att avgöra när man går köksvägen.
Matchen står fortsatt och väger och både KHK och hemmalaget vaskar fram bra lägen, men Halmstad tar över spelet mer och mer ju längre tiden går i perioden.
Med 4:04 kvar av den fjärde perioden är det åter dags för KHK att sätta sig i utvisningsbåset efter en hög klubba i offensiv zon. Det hinner dock inte gå mer än fyra sekunder av hemmalagets powerplay innan Alexander Klarin drar på sig en utvisning för interference efter tekningen.
Med lite mer yta på isen är det KHK som biter sig fast i offensiv zon och skapar sig en bra chans där Jesper Emanuelsson och Linus Lööf snurrar i offensiv zon. KHK fortsätter vara aggresiva i fyra mot fyra spelet och med 2:10 kvar av den fjärde perioden avgör KHK genom Filip Cruseman som driver in på kassen och sedan tar sin egna retur i tumultet framför Jacob Crespin. Skott: 12-5

Matchserien är nu kvitterad och det står nu klart att det blir match i NKT Arena Karlskrona såväl onsdag (20/3 klockan 19:00) som torsdag kväll (21/3 klockan 19:00).
Vi har i Halmstad fått se två bra jämna matcher som svängt fram och tillbaka. KHK hade läge att avgöra när man hade flera möjligheter att göra 1-4, men hemmalaget kämpade sig tillbaka.
Nu laddar vi upp inför två bra matcher på hemmaplan i NKT Arena där vi tillsammans kan hjälpa laget, säkra era biljetter redan idag!
Klicka här för att komma till biljettförsäljningen.

Halmstad Hammers HC - Karlskrona HK 3-4 e.fl
Periodsiffror: 1-2, 2-1, 0-0, 0-1
Skottstatistik: 50-28
Utvisningsminuter: 4-8

Målskyttar Halmstad: Robin Dahse, William Gustafsson, Viktor Bernhardtz

Målskyttar Karlskrona: Mikael Roslund, Sebastian Sundlöv, Martin Fransson, Filip Cruseman