Trenden håller i sig

3 februari 2024 19:50

KHK inkasserade en ny förlust på bortaplan mot Halmstad Hammers HC. Man var aldrig riktigt nära och hemmalaget kunde därmed ta en komfortabel seger med 4-1 (0-0, 3-0, 1-1).

Hemmalaget inledde perioden bäst och hade också ett gyllene läge tidigt i perioden efter en studsande puck i offensiv zon. Halmstad fortsatte med högt tryck och KHK fick inrikta sig på försvarsspel.
KHKs första riktiga anfall kom cirka sex minuter in i perioden när man lyckas etablera tryck i offensiv zon och man börjar nu också jobba sig tillbaka in i matchen.
Periodens bästa läge får Halmstad och kom i mitten av perioden, men pucken studsade KHKs väg och under en kampsituation håller Robin Dahse fast armen på Jesper Emanuelsson som tilldelas utvisning för fasthållning.
KHK får inte till något etablerat spel i powerplay och när det numerära överläget är på väg mot sitt slut tar Jesper Solomon Frisell hand om pucken går på mål. Han blir trippad vid målområdet och med fyra sekunder kvar av utvisningen tilldelas hemmalaget en ny utvisning där Jonahan Lundgren får åka och sätta sig.
KHK parkerar i offensiv zon och skjuter skott på skott mot mål, men Jacob Crespin och Halmstads boxplay reder ut det numerära underläget och det börjar bli irriterat efter avblåsningarna, påhejat av en enögd hemmapublik.
Hemmalaget blir fulltaliga igen och KHK lyckas inte fortsätta med den pressen man jobbade till sig med fyra minuters powerplay.
Perioden slutar mållös där hemmalaget tog kommandot från start men KHK jobbade sig in i perioden succesivt.
Skott: 7-10

Hemmalaget fortsätter med sitt offensiva spel i den andra perioden och tar direkt tag i taktpinnen igen. Chanserna som man vaskar fram kommer oftast när KHK slarvar bort puckarna i egen zon eller i mittzon.
Närmast ett ledningsmål är det återigen Halmstad som är när man kommer i ett två mot ett-läge, men Viktor Kokman räddar och returen skjuts utanför.
Hemmalaget som vinner dueller och har pressen släpper ett två mot ett-läge åt andra hållet när Filip Cruseman och Victor Crus Rydberg kommer i anfall, men Jacob Crespin är åter med på noterna och räddarvmed plockhandsken.
Matchens första utvisning för KHK kommer 9:02 in i den andra perioden när Filip Cruseman drar på sig en tripping i offensiv zon. I det efterföljande överläget kommer också 1-0 för hemmalaget. 10:12 stannar klockan på efter Halmstad kommit i en tre mot två-situation där William Gustafsson sätter ledningspucken.
KHK forstätter dessvärre att försätta sig i prekära lägen och 2-0 kommer drygt två minuter senare, efter 12:09, genom Robin Dahse när KHK går bort sig rejält i egen zon.
KHK tar timeout i samband med målet för att försöka samla trupperna och ingjuta nytt mod i spelarna, men effekten av timeouten uteblir. Istället kan hemmalaget gå ifrån till en ledning med 3-0 genom Jacob Levin efter 13:09 när hemmalaget vinner i stort sett alla lösa puckar och sargdueller i matchen.
Det närmaste KHK kommer en reducering är ett ribbskott från Gustav Berglund, men perioden går helt rättvist till hemmalaget som vinner kamperna och går på mål. KHK har en hel del att arbete på om man ska kunna vända den negativa treden man försatt sig själv i.
Skott: 13-6

Hemmalaget kopplar omgående greppet om händelserna på isen i den avslutande perioden och KHK får fortsätta att jaga puck när hemmalaget sätter press. Man lyckas tillfälligt stoppa Halmstads offensiv och kommer in i offensiv zon, men väl där är det Halmstad som är hetare och tar hand om pucken.
När klockan stannar på 4:00 gör Halmstad mål igen när Viktor Kokman tappar in en puck som avlossas från Robin Dahse som därmed gör sitt andra mål för kvällen.
Drygt två minuter senare lyckas KHK till slut spräcka målnollan efter att Victor Crus Rydberg avlossat ett skott mot mål där Mikael Roslund är först på returen.
I mitten av perioden får man en ny chans i numerärt överläge, men man gör det för svårt för sig och man går ännu en gång lottlös.
Istället drar man på sig en utvisning strax efter att hemmalaget blivit fulltaliga och Halmstad är ytterst nära att utöka ledningen, men även hemmalaget går lottlösa.
Resten av perioden är en avslagen historia där Halmstad inte behöver ta ut sig och man går mot en komfortabel seger.
Skott: 7-9

Sett till de senaste matcherna har man spelat upp sig betänkligt men haft svårt med målskyttet, men idag kom rekylen. Det var inget snack om att hemmalaget var bättre på allt över hela banan och man behöver nu hem och samla ihop tankarna för att vända denna negativa trenden. Att kvalitén finns där såg vi under grundserien och nu gäller det att alla höjer sig ett par snäpp och släpper de negativa tankarna om man vill ge sig själv, laget och fansen chansen till en roligare vår.

Nästa hemmamatch spelas nu på onsdag när Tranås AIF gästar NKT Arena Karlskrona, biljetter till matchen finns här.

Halmstad Hammers HC - Karlskrona HK 4-1
Periodsiffror: 0-0, 3-0, 1-1
Skottstatistik: 27-25
Utvisningsminuter: 6-4

Målskyttar Halmstad: William Gustafsson, Robin Dahse x2, Jacob Levin

Målskyttar Karlskrona: Mikael Roslund