KHKJ18 segrare i Best Western Hockey Trophy cup

24 augusti 2023 13:00

För tredje gången var det KHKJ18 som stod som segrare i Best Western Hockey Trophy cup som arrangerades i Mörrum.


De tre nya tränarna Ola Von Dahn, Alexsander Semjonovs och Alfred Johansson var under helgen med och vann Mörrums cup för J18 lag för tredje gången av tre möjliga.

Cupen inleddes med gruppspel med två grupper med sex lag i varje grupp. KHK vann sin grupp obesegrade och tog sig till slutspel.
Väl i semifinalen var det dags att möta Tingsryd som även de spelar i samma serie som KHKJ18. Semifinalen slutade med seger med 5-0 och KHK var därmed klara för final.
I finalen ställdes man mot Olofström som även de spelar i J18 regional. Finalen slutade 3-1 till KHK vilket innebar att KHK vunnit denna försäsongs cup tre av tre gånger.
Cupens tuffaste motstånd stod faktiskt Skånes TV pucklag för i gruppspelet.

KHKJ18

KHKs J18-spelare går på NIU gymnasiet där stommen består av 13 spelare som kommer från klubbens egna ungdomsverksamhet. Sex av dessa killarna flyttades upp från U16 inför denna säsongen och det är lite unikt för ett hockeygymnasium med så många egna spelare.
Dessa killar tränar 8 ispass i veckan, 4 fyspass och sedan blir det 2 matcher i veckan.
Inför denna säsongen anslöt Alexander Semjonovs som huvudtränare, till sin hjälp har han assisterande tränarna Ola Von Dahn och Alfred Johansson.
Från NIU är det Per Rydqvist som är ansvarig och är med på isen när de kör morgonpassen.

De tre tränarna som är ansvariga för laget tycker cupen i Mörrum var ett mycket bra tillfälle att lära känna spelarna inför kommande säsong med många matcher under en kortare tid.
De ville samtidigt ge Mörrum en stor eloge som arrangörsklubb.
Nämnas från cupen bör väl att Filip Brander såg till att göra tre hattrick och med det hoppas vi han ställt in siktet inför kommande seriespel.

När väl serien J18 regional startar innehåller den förutom KHK även lag som HV71, Frölunda, Växjö, Rögle, Malmö, Linköping, Vita Hästen, Troja, Kungälv, Olofström och Tingsryd.
Fram till jul spelar man Regional Södra där de fem högst placerade lagen slås ihop med Regional Norr och spelar vidare i J18 Nationell. Övriga lag spelar i fortsättningsserien.
KHKs mål är att vara med bland topp 5 och gå vidare till J18 National efter jul.

Laget har seriepremiär på bortaplan den 17/9 och fram tills dess kommer de att träna fullt och spela flera träningsmatcher för att få upp ångan inför seriespelet.
J18 har ett nära samarbete med J20 uppåt och U16 nedåt där man har en mycket nära och tät relation tränarna emellan. Spelare får chansen i J20 och även spelare från U16 får chansen i J18.
Dessa killar som spelar i J18 är även behjälpliga vid de camper som klubben arrangera vilket är mycket uppskattat av de unga spelarna som deltar på camperna. De får se att man har stor chans att spela i sin moderklubb upp på högre nivå och behöver inte flytta för att gå på hockeygymnasium.

Tränarna lyfte även den positiva stämningen i laget. Det är en mycket homogen grupp där de äldre verkligen tar hand om de yngre som flyttas upp och de spelarna som flyttar hit för att gå på gymnasiet. I år är det två killar från Örebro och två från Hanhals som anslutit och alla känner sig mycket välkomna.

Vill man se dessa killar lira kan man kolla spelschemat på KHKJ18s hemsida https://www.svenskalag.se/khk-j18/.

Kom gärna och stötta dessa grymma killar.