Säsongens målvaktspar spikat i herrlaget

2 augusti 2022 19:00

25-årige målvakten Oscar Fröberg, senast i slovenska HDD Jesenice, är klar för Karlskrona HK.


Oscar Fröberg med Göta/Traneberg IK som moderklubb spelade större delen av sin juniortid i Örebro där han även blev utlånad till ett flertal klubbar.
Premiären i HockeyAllsvenskan kom som 20-åring den 20 september 2017 när Oscar representerade Almtuna IS, i sin första match stod han för en lysande insats och motade alla 31 skott och fick hålla nollan när Tingsryd AIF besegrades. Det blev till slut 26 matcher i HockeyAllsvenskan under säsongen och Oscar registrerades även som tredjemålvakt för KHK.

Efter att ha lämnat Almtuna och svensk hockey 2019 värvades Oscar till norska klubben Manglerud. Efter två säsonger i Norge i Manglerud och Narvik blev Oscar inför säsongen 2021/22 klar för slovenska HDD Jesenice som spelar i AlpsHL (Alps Hockey Leauge med lag från Italien, Slovenien och Österrike). Säsongen blev en succe och Oscar utsågs till ligans bästa målvakt i ALPsHL. Nu bär flyttlasset hem till Sverige igen och närmare bestämt Karlskrona.

-Oscar Fröberg är en målvakt med stor erfarenhet från olika ligor, han är inte den största mv i storlek sett men kompenserar det med bra spelhuvud och snabbhet. Han hade en riktigt bra säsong den som nu varit och vi tittade tidigt på att försöka få till oss Oscar. Vi hälsar Oscar varmt välkommen till KHK., säger sportchef Michael Sundlöv.

Oscar på Eliteprospects.com