KRIF besegrade KHK efter sudden

18 september 2021 12:00

På fredagskvällen hade Karlskronas iskrigare begett sig till Kallinge, där ett nytt Blekingederby väntade mot KRIF. Det var samtidigt en jakt på revansch för KHK, då man torskade säsongens första träningsmatch mot just grabbarna från Kallinge.

Det strulade tyvärr en hel del med sändningen från Kallinge. Det innebar att alla som köpt matchen missade halva första perioden. När det väl blev ishockey i rutan stod det 0-2 till Karlskrona. Då hade både Grönhagen och Roslund gjort varsin snygg pytts.
När så KRIF fick chansen i powerplay kom reduceringen. Framför mål stod en viss Sebastian Magnusson och fick in pucken bakom Mika Järvinen. KHK skulle replikera och efter ett snyggt anfall gör Oscar Gustafsson 1-3, vilket skulle stå sig perioden ut.
Skott: 9-11

Den andra akten hann knappt börja innan hemmalaget reducerade till 2-3 efter att KHK slarvat i ett uppspel. Klockan stod då på 47 sekunder och Nyman var sist på pucken. KRIF fick blodad tand och bara 24 sekunder senare ringer det igen. Man kan lugnt konstatera att KRIF kom ut som ilskna bålgetingar, medan Karlskrona agerade likt sömndruckna björnar som precis kommit ut ur idet.
KRIF fortsatte att vara det bättre lager I hela perioden. Med 2,33 kvar av perioden kommer också 4-3 och åter är det Nyman som håller sig framme.
Det är såklart inte godkänt att förlora en period med 3-0 i en derbymatch. Visserligen bara en träningskamp, men det ska ändå inte hända. Det finns inget positivt att ta med sig från perioden med Karlskronaögon. KRIF däremot svarar för en riktigt mersmakande mellanakt.
Skott 9-11

Tredje perioden såg ett Karlskrona som jagade, men KRIF var långt ifrån ofarliga i sina framstötar. Efter 5.42 tilldelas också hemmalaget ett straffslag. Då kliver Mika Järvinen fram och räddar. Karlskrona får en jättechans till kvittering i åttonde matchminuten när Adam Bäckehag kommer ren. Men ingen utdelning och jakten fortsatte. Med en och en halv minut kvar tar KHK ut målvakten och sätter KRIF under mördande press. När klockan visar 19,12 kommer också 4-4. Kevin Ekman Larsson hittar rätt ute från blålinjen.

Därmed väntade ”sudden” och där drog hemmalaget längsta strået efter snyggt avslut av Joseph Berger.

Sammanfattningsvis så såg många Karlskronaspelare trötta ut. Man är inne I en tung träningsperiod och det märktes på isen. KRIF har nu vunnit båda träningsmatcherna mot Karlskrona.
Nästa gång lagen möts kommer vi med garanti få se en helt annan matchkaraktär. Då kommer det vara massa derbykänslor på isen. Något som helt saknades idag.

KRIF Hockey - KARLSKRONA HK 5-4 e.fl
Periodsiffror: 1-3, 3-0, 0-1, 1-0

Målskyttar KRIF: Sebastian Magnusson, Jonas Nyman x2, Oliver Glennmar, Joseph Berger

Målskyttar Karlskrona: Jacob Grönhagen, Mikael Roslund, Oscar Gustafsson, Kevin Ekman Larsson

Nästa träningsmatch spelas onsdagen den 22 september när KHK möter Kalmar HC på bortaplan.