KHK nollade KRIF i derbyt

21 oktober 2023 10:15

Temat för kvällen var Oktoberfest och fest blev det för hemmapubliken av de 3139 som tagit till till NKT Arena Karlskrona denna fredag. KHK med Carl Malmqvist i mål vann matchen med 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

Det blev en fysisk och intensiv start på matchen, KHK hade det mesta av puckinnehavet medan KRIF skaffade sig de farligaste chanserna. Efter exakt halva perioden kom kvällens första utvisning vilken drabbade gästerna.
KHK fick inte riktigt till spelet i powerplay samtidigt som KRIF hade en samlad och disciplinerad box.
Strax efter KRIF blivit fulltaliga blev det omvända roller och istället KHKs tur att spela med en man mindre. Men som vi sett tidigare denna säsong kan KHK verkligen spela Boxplay. KRIF fick ett par lägen men inget blev till mål.
Perioden slutar 0-0, en period som innehöll det mesta utom just mål. KHK var storleken större men KRIF följde sim matchplan som var att försvara sig.
Skott: 3-5

Andra perioden inleddes likt den första med att KHK tar tag i taktpinnen. Man spelar mycket bra ishockey och skapar flera långa anfall. Hemmalaget spelar lugnt och med tålamod och när klockan står på 6,42 styr Alexander Bergström elegant in 1-0 på skott från Alexander Heiver. Taket nästan lyfte i NKT när det förlösande ledningsmålet kom. KRIF protesterade i samband med målet och menade på att de var hög klubba. Efter att domartrion överlagt en stund på isen kvarstod beslutet på isen och målet godkändes.
KHK fortsatte att ha initiativet men KRIF var inte ofarliga när de väl fick chanser. KHK skaffade sig oftast långa bra anfall där hemmaspelarna kunde byta in fräscha spelare medans gästerna fick långa byten på sina femmor.
Efter 15,04 utökar hemmalaget ledningen till 2-0 när Alexander Heiver stänker in 2-0 på en elegant passning från Viktor Crus Rydberg. KHK hade parkerat i offensiv zon i närmre 2,5 minuter och till slut räknar man fel i KRIF-försvaret och Heiver lämnas instort sett ensam på bortre stolpen.
KHK får avsluta den andra perioden i powerplay men det blir resultatlöst. KHK var det bättre laget även i andra perioden och när man väl fick hål på KRIF öppnades det upp bättre i offensiv zon. KHK vinner perioden rättvist med 2-0.
Skott: 8-8

KHK fick inleda perioden med 38 sekunder i powerplay. Det gav inget resultat men gav hemmalaget ett övertag från periodstarten och ledde till att man de första två minuterarna parkerade i KRIFs zon.
KRIF fick chansen att spela powerplay efter 5,01. De fick till ett bra spel i powerplay, men farligaste chansen hade KHK när man fick till en kontring.
När KHK åter blev fulltaliga parkerade man på nytt i gästernas zon och malde på. Man spelade runt pucken och tröttade ut gästerna.
När John Henrion pricksköt in 3-0 efter mycket snyggt spel av den formationen stod klockan på 9,16.
KHK fortsätter att hålla i taktpinnen resten av perioden och det blev aldrig nervöst. Det var en mycket bra hockeymatch som innehöll det mesta. Domaren gav spelarna chansen att spela ett hett derby med fysiskt spel men som inte gick över gränsen. KHK var dock numret för stort för KRIF och man vinner tredje perioden med 1-0.
Skott: 5-6

In mellan stolparna inför kvällens match steg Carl Malmqvist som gjorde debut på hemmaplan när nu seriespelet dragit igång. I sin första match inför storpublik höll han nollan och spelade säkert och stabilt i målet.

Vill givetvis tacka alla 3139 som var på plats och skapade denna inramning. Nu vilar vi lite kort för att sedan åter vara på plats i NKT Arena Karlskrona när Kristianstads IK kommer på besök redan nu på söndag 22/10, nedsläpp 16:00.