KHK säkrade första segern efter förlängning

11 januari 2024 10:00

KHK inledde klart bäst men det var gästerna Skövde IK som öppnade målskyttet. Efter 60 minuter var matchen oavgjord och det var KHK som drog det längsta strået i förlängningen och säkrade AllEttans första seger. Matchen slutade 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0).


Efter tre förluster och ett ängsligt spel i inledningen av AllEttan kom KHK in med både fart och närkampsspel.
Man skapade första målchansen redan efter 1:57 och skapade efter det flera långa anfall där man inte gav Skövde chansen att byta. Det som höll Skövde kvar i matchen var ett bra målvaktspel från Felix Tengvall.
Skövdes farligaste chans i första perioden kom efter en puckstuds på domaren som studsade ut rakt till Kristoffer Söder men Viktor Kokman klarade det skottet.
Efter 16:50 in i perioden var det dags för kvällens första utvisning och den drabbade gästerna. KHKs powerplay har inte varit det bästa i AllEttan och detta kommer inte heller att gå till historien som ett av de bättre, utan perioden slutar 0-0 med ett stort spelövertag för KHK. Det borde nog faktiskt varit avgjort redan efter denna perioden men det saknas lite framför mål.
Skott: 14-3

Det var inte alls samma fart och intensitet av hemmalaget när pucken var släppt i den andra perioden. Man tillät Skövde att ta mer initiativ och när sedan Rasch tappar balansen strax innanför offensiv blå, kommer också kallduschen med 0-1 på kontring och mål av Jesper Emanuelsson.
KHK har inte alls den farten de hade i första och väljer oftast svåra beslut vilket gör att tempot sjunker. Man får dock chansen åter i powerplay efter 5:33 men inte heller denna gången vill det sig.
Men efter 10:25 så kommer äntligen målet för KHK, snyggt framspelad med en öppnande passning från Martin Fransson förvaltar Philip Norberg Aspnäs sitt friläge och matchen är kvitterad.
Skott: 11-6

När tredje perioden startar ser man mer av det KHK vi sett de senaste matcherna, man spelar mer ängsligt och tempot är betydligt lägre. Efter 5:54 kommer kvällens första boxplay för hemmalaget och där var det åter vårt KHK som spelade ett mycket bra försvarsspel. Man lät Skövde ta skott men man såg till att Viktor Kokman hade fritt synfält.
När klockan nått 8:46 var det åter dags för powerplay för KHK, men tyvärr blev det endast 28 sekunder då Skövdes målvakt åker ut utanför sin målgård och stänger Filip Crusemans åkväg. Men domaren för kvällen tilldelar istället ut en utvisning till Cruseman vilket resulterade i fyra mot fyra-spel.
Med 8 minuter åker KHK på ytterligare en väldigt billig utvisning när Alexander Bergström lyfter motståndarens klubba samtidigt som Skövdespelaren släpper klubban så att den far iväg. Två mycket billiga utvisningar, men i detta boxplay var det KHK som skapade chanserna.
Med detta boxplay-spel i ryggen höjde sig hemmalaget de sista minuterna i perioden men den slutar 0-0 och matchen går till förlängning.
Skott: 4-8

Förlängningsperioden inleds med att KHK håller pucken i ca två minuter och skapar flera bra chanser. Skövde är absolut inte ofarliga när de väl får tag på pucken och det är ytterst nära att det är gästerna som avgör men Kokmans klubba är i vägen. Strax efter vänder KHK spelet snabbt vilket ger John Henrion ett friläge som han förvaltar på bästa sätt. 2-1 är ett faktum och KHK vinner sin första match i AllEttan och säkrar de första två poängen.
Skott: 1-0

Matchen var ett fall i rätt riktning. Nu ställs man mot KRIF Hockey på bortaplan i nästa omgång och då gäller det att köra i 60 minuter. Vi hoppas alla nu att det var vändningen vi såg denna kväll och att grabbarna nu släpper på bromsen och kör! Passar på att tacka er tappra 1369 som var på plats.
Nästa hemmamatch är söndagen den 21/1 kl 16:00 när Visby/Roma kommer på besök.
Stötta grabbarna på plats och kom till arenan!
Biljetter till matchen finns här.

MATCHFAKTA

Karlskrona HK - Skövde IK 2-1 e.fl
Periodsiffror: 0-0, 1-1, 0-0, 1-0
Skottstatistik: 30-17
Utvisningsminuter: 6-6

Målskyttar Karlskrona: Philip Norberg Aspnäs, John Henrion

Målskyttar Skövde: Jesper Emanuelsson

Matchstatistik från swehockey.se