KHK föll på straffar mot Dalen och Belin ger svaren

27 januari 2021 21:45

2-2 efter full tid och en mållös förlängning skickade kvällens bortamatch mot HC Dalen in i KHK:s andra straffavgörande. Dalen drog det längsta strået och vann med 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0).


På onsdagskvällen väntade ny match för KHK. Denna gången bortamatch mot kapabla Dalen. Vi återkommer strax till matchen. Först ett snack med Erik Belin.
Jag gav honom några frågor, för att få svar på funderingar som många Karlskronasupportrar har.

Hej Erik, vad anser Du om insatsen i Allettan så här långt?
-Med tanke på att vi bytt tränare, så tycker jag insatserna och poängutdelningen är ungefär vad jag förväntade mig. Eric måste få lite tid att forma laget och spelet som han vill. Säsongen är lång och det är i slutet man ska vara som bäst.

Vi förlorade oväntat hemma mot Skövde senast. Dina reflektioner efter den matchen?
-Alla såg att laget gjorde en riktig plattmatch. Laget, vi i organisationen, supportrar, sponsorer och andra som tittade på matchen, vet att det var en undermålig insats. Det är förstås besvikelse, ilska och frustration. Samtidigt vet alla att den här typen av plattmatcher händer alla lag då och då. Visst måste man vara självkritisk, men man får inte gräva för länge i den prestationen. Det gäller att hålla huvudet och blicken uppe och se framåt.

Hur är samarbetet mellan Dig, Patric och Eric i veckorna?
-Jag och Eric pratar nästan dagligen. Samtidigt har jag och Patric ständig kontakt. Man kan säga att jag fungerar lite som navet. Allt flyter på mycket bra.

Klubben har varit tydlig med att HockeyAllsvenskan är målet. Vi ska vara som bäst när det gäller. Så nu undrar förstås alla om det kommer fler förstärkningar till truppen?
-Ja, det gör det! Jag kan förstås inte gå in på några namn här och nu. Vi har sett att folk önskar snipers in i truppen. Vi ser det inte riktigt så. Enligt Oss har vi målgörare. Det är bara att titta på Elite Prospects vad våra spelare tidigare producerat på division 1 nivå och i HA. VI vill ha in jobbiga och smarta spelare som löser upp nervknutarna på våra målskyttar. Brandon McNally kommer bli mycket nyttig med några matcher i kroppen. Jag kan väl avslöja att Vi nu vill veva in en riktig backklippa.

Då tackar vi Erik för svaren.

Period 1

När pucken släpptes var det ett revanschsuget KHK efter förlusten mot Skövde senast. Man tog följaktligen hand om taktpinnen direkt. Några riktigt vassa lägen skapades och utdelningen skulle också komma efter 5.08. Sist på pucken var Mikael Roslund och han assisterades av Solomon Frisell och Skager.
Karlskrona drar onödigt på sig en utvisning efter 9.15 och detta utnyttjade Dalen. Malmborg i hemmalaget lägger bara en puck mot mål som styrs otagbart av Oscar Josefsson.
Några fler mål blev det inte i perioden och 1-1 i paus.
Skott: 6-10

Period 2

Andra perioden såg ett Karlskrona som tryckte på gaspedalen direkt. Redan efter 33 sekunder skulle 1-2 målet komma. Pontus Englund kom som ett tåg på högersidan. Helt oväntat kommer ett skott som sitter otagbart bakom Malm i Dalenmålet. Assist till Carnbäck.
När klockan stod på 3.40 åker KHK ut för sex man på isen. Man visar då upp ett mycket bra boxplay. Karlskrona har faktiskt den vassaste chansen.

Lika lyckat boxplay blev det inte när KHK på nytt fick spela den spelformen efter 12.24. Dalen visade upp ett mycket snabbt passningsspel och Karlskrona kunde inte hålla markeringarna. Med 13.46 på klockan kommer 2-2 målet som ett brev på posten. Målskytt Felix Wermelin.
Tiden 18.55 och fick KHK sin chans i powerplay. Jättelägen skapades, men ingen utdelning innan pausen kom.
Skott: 14-10

Period 3

Vi stod inför en rysare när det var dags för tredje perioden.

Karlskrona lyckas inte ta ledningen med en man mer. Efter lite böljande spel fick KHK en ny chans i powerplay efter 2.11. Jättelägen och bra spel, men ingen utdelning. Istället kommer Dalen helt rena med Schoultz efter 2,11, men han räddar.
När tavlan visade 5.43 kom ett nytt powerplay för Karlskrona. Trots nya chanser kom inte något mål.
KHK fick ännu ett läge att spela fem mot fyra efter 12.21. Den gången skapades inte riktigt lika vassa chanser.

KHK hade flera fina möjligheter att ta ledningen och avgöra matchen med de minuterna som återstod. Men puckuslingen ville inte in.
Förlängning väntade.
Skott: 3-20

Övertid

I ”sudden" fick så KHK ett numerärt underläge efter 1,28. Ett enormt krigande fredade målet. Resten av förlängningen blev också mållös.
Skott: 4-1

Straffarna började med att båda lagen missade sina två första straffar. Sedan kom Pontus Englund in och skjuter otagbart KHK till ledningen. Dessvärre med Karlskronaögon skjuter hemmalagets Jaeden Martin in kvitteringen på nästa straff.

”Suddenstraffar" väntade. Dalen gör direkt mål genom Henrik Neubauer. När sedan KHK missar är matchen avgjord och slutar 3-2 till hemmalaget.

Sammanfattning: Karlskrona gör en riktigt bra match och är det bättre laget. Man förlorar för att man inte får in pucken. När det lossnar med målskyttet blir detta riktigt bra.

Martin Von Schoultz var duktig i KHK's mål. Dalens bästa spelare var keepern 0scar Malm.
Brandon McNally visade att han kommer bli riktigt bra. Ge han några matcher till.

MATCHFAKTA

HC DALEN - KARLSKRONA HK 3-2 e.str
Periodsiffror: 1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0 Skott: 28-41

Målskyttar Dalen: Oscar Josefsson, Felix Wermelin, Henrik Neubauer

Målskyttar Karlskrona: Mikael Roslund, Pontus Englund

Matchstatistik från swehockey.

Nästa match för herrlaget är på söndag i Björkängshallen och för motståndet står Huddinge IK.