Krigarinsats när KHK besegrade Troja-Ljungby

22 mars 2023 22:05

Dubbla tvåmålsskyttar när KHK på onsdagskvällen besegrade IF Troja-Ljungby med 6-4 (1-2, 3-1, 2-1) och reducerar matchserien till 1-2 i gästerna favör.

De två inledande matcherna som under helgen spelades i Ljungby gav Troja ett övertag med 2-0 i matcher. Den stora frågan var om KHK som nu hade fördel av en kokande NKT Arena Karlskrona skulle kunna ändra på matchbilden från de två tidigare mötena och tvinga fram ytterligare en hemmamatch under torsdagen eller om säsongen skulle ta slut.

KHK kom ut med kämparglöd och hög fart men fick direkt en kalldusch av gästerna som tog ledningen med 1-0 efter 3:11. Dennis Fröland avlossar ett skott som oturligt ändrar riktning på täckande hemmaspelare och smiter in bakom storspelande Viktor Kokman.
Duschen skulle bli ännu kallare när gästerna utökar till 0-2 efter 6 minuter efter att siste KHK-backen förlorar duellen i mittzon och Anton Johansson ger Troja en tvåmålsledning.
Hemmalaget tar i samband med målet timeout och försöker samla kraft och reduceringen låter inte vänta på sig. Oscar Hagman ger hemmalaget nytt hopp en minut efter Trojas mål när han fiskar upp en retur från Jesper Solomon Frisell och med en backhand gör 1-2.
Matchens första utvisning tilldelas Troja efter 9:07 men det efterföljande numerära överläget går resultatlöst.
Resten av perioden gestaltas av böljande spel där hemmalaget under de sista minuterna av perioden får press mot gästerna men perioden slutar 1-2.
Skott: 7-9

Hemmalaget skruvar upp tempot i inledningen av den andra perioden och pressar ner Troja i egen zon. Kvitteringen kommer efter 3:15 när Daniel Andersson serverar Mikael Roslund som sätter 2-2 mellan benen på Wictor Ragnewall.
Troja som inte var med från nedsläpp vaknar nu till och Miro Lehtimäki är nära att trycka in 2-3 vid Kokmans vänstra stolpe men Viktor står emot.
Det är en sevärd period med böljande spel och tuffa närkamper. Hemmalaget går över gränsen efter 11:49 när Christopher Lynch tvingas ta till otillåtna medel när Troja är på väg igenom i en spelvändning.
Ett bra boxplay ger inte Troja några farliga chanser, men i samma sekund som hemmalaget blir fulltaliga återtar Troja ledningen genom William Romfors.
KHK kvitterar omgående när tidigare nämnda Lehtimäki kör över linjedomaren och tappar pucken till ett två mot ett-läge för hemmalaget där Philip Norberg Aspnäs snyggt sätter 3-3, endast 49 sekunder efter Trojas mål.
Matchens andra utvisning för bortalaget kommer efter 5:46 när Christian Lindberg åker ut för en interference. Man går ännu en gång lottlös från det numerära överläget men får en ny chans med 42 sekunder kvar av perioden när Henrik Rommel hakar Philip Norberg direkt efter tekning i KHKs offensiva zon.
17 sekunder senare tar hemmalaget ledningen när Linus Lööf med en snygg passning genom slottet hittar Mikael Roslund som gör sitt andra mål för kvällen.
Skott: 11-7

I den tredje perioden står matchen och väger över för båda lagen i omgångar där man turas om att utmana varandra. Hemmalaget spelar lite mer avvaktande och försöker ta vara på motståndarnas misstag och man kommer i ett par spelvändningar och är nära att utöka ledningen.
Även om Troja försöker sätta press mot hemmalaget har KHK kontroll över matchen och man spelar nogrannt och väger varje situation. I ett anfall av Troja bryter Filip Cruseman en passning i Trojas anfallszon och friställer Jacob Grönhagen som med 5:58 kvar av perioden sätter 5-3 till publikens stora jubel.
Troja tar timeout och plockar ut målvakten när det återstår 4:26 av perioden och gästerna sätter hård press på hemmalaget. Med 1:34 kvar klarar KHK inte att stå emot längre och Troja reducerar till 5-4.
Troja tar på nytt ut målvakten i jakt på en kvittering men med 11 sekunder kvar tar sig Oscar Hagman igenom och även han sätter sitt andra mål för kvällen genom 6-4 i tom kasse.
Skott: 10-7

Efter en riktigt bra match av hela laget KHK där man kämpar och krigar till sig segern i varje närkamp blir det nu att direkt ladda om till nästa drabbning som spelas även den i NKT Arena Karlskrona i morgon torsdag klockan 19:00.
Tack till alla 1902 som var på plats idag så ses vi i morgon igen!

Karlskrona HK - IF Troja-ljungby 6-4
Periodsiffror: 1-2, 3-1, 2-1
Skottstatistik: 24-27
Utvisningsminuter: 4-8

Målskyttar Karlskrona: Oscar Hagman x2, Mikael Roslund x2, Filip Norberg Aspnäs, Jacob Grönhagen

Målskyttar Troja: Dennis Fröland, Anton Johansson, William Romfors, Henrik Rommel