KHK säkrade seriesegern i dyrköpt match

10 december 2023 22:45

KHK vann grundserien efter en stökig och från hemmalaget odisciplinerad match när Alvesta SK besegrades med 1-6 (0-1, 1-4, 0-1) där fem av KHK:s mål kom i powerplay.

Första perioden blev en ganska svängig period med många omställningar lagen emellan. Känslan var att det var en match som skulle spelas av innan allvaret börjar på allvar i mellandagarna. De bästa chanserna i perioden tillskrevs KHK som ändå visar upp en spetskvalitét i de avgörande spelmomenten.
Gustav Berglund får båset och de tillresta supportrarna på läktaren att ropa efter mål i mitten av perioden när Linus Lööf från egen blålinje friställer Berglund. Han missas helt av hemmalagets försvar och får fri gata mot mål där pucken till slut landar bakom målvakten Milton Rosén, men det var svårt att se om pucken verkligen var helt över linjen eller inte. Det är fortsatt mållös när KHK och Oscar Hagman drabbas av en utvisning. KHK stör Alvesta som inte lyckas få till några lägen. Några minuter senare är det KHK:s tur att spela powerplay och kort efter det numerära överläget kommer kvällens första mål.
Efter 18:08 vallar Linus Lööf in pucken från sin position bakom mål när man bitit sig fast i anfallszonen efter att Alvesta åter blivit fulltaliga.
Skott: 11-12

I den andra perioden tände tillställningen till och det blev irriterat både på isen och på läktaren.
Efter 1:19 får Linus Lööf en vårdslös tackling mot huvudet av hemmalagets Kasper Hagberg och får rejält groggy ledas av isen. Hagberg tilldelas helt korrekt matchstraff och det tar inte lång tid förrän hemmalagets Elias Wiberg lägger pucken över sargen och KHK får chansen i 5 mot 3.
När Alvesta åter är fulltaliga har KHK utökat ledningen till 0-4 efter mål av Martin Fransson, Mikael Roslund och Filip Cruseman.
Matchen har nu hettat till med lite väl mycket fulknep på isen från hemmalaget och Alvestas reducering kommer efter 8:36 när anfallande spelare drar av hjälmen på Mikael Roslund på väg in i offensiv zon. Otto Henell kan slå in pucken bakom Viktor Kokman när Roslund tvingas till byte utan hjälm och KHK är därigenom en man mindre på isen.
Alvesta får blodad tand efter målet och lyfter upp sitt spel, men det är KHK:s vägvinnande powerplay som säter tonen ikväll och med 12 sekunder kvar utökar KHK till 1-5 genom Gustav Berglund i just den spelformen.
Skott: 5-15

Tredje perioden behövde bara spelas av men Alvesta inriktade sig mer och mer på det fysiska spelet och det dröjer till den sjätte spelminuten innan Måns Hermansson oförstående visas ut efter att en KHK-spelare ännu en gång fått hjälmen avdragen. Hermansson uppskattade inte motgången och adderade ytterligare två minuter till sin utvisning när han valde några väl valda ord till domaren helt i onödan. I det efterföljade numerära överläget får även Alexander Heiver lämna isen skadad när han blir nerriven bakifrån vid sargen, men det blir ingen mer utvisning.
KHK som var effektiva i powerplay under kvällen stänker in 1-6 innan Hermansson är tillbaka på isen när Alexander Bergström snyggt sätter pucken bakom Rosén, framspelad av Viktor Crus Rydberg och Filip Cruseman.
De resterande 11 minuterna som var kvar av matchen efter målet handlade bara om att ungdå Alvestas spel och inte åka på fler skador.
Skott: 10-6

Grundserien är nu färdigspelad och KHK som på förhand var favorittippat stod upp mot förväntningarna och knep seriesegern, men det blev dock med en bitter eftersmak med skadorna som följde. Nu stundar ett längre uppehåll innan Allettan drar igång den 28 december, det är nu säsongen börjar på allvar.
Vi hoppas att skadorna på Linus Lööf och Alexander Heiver inte var så allvarliga som de såg ut på isen utan att de snart kan vara tillbaka i spel igen.
Har ni inte säkrat Allettan-kortet ännu är det dags nu. Nu siktar vi mot nya mål!
Information om Allettan-kortet finns här.

Så fort spelschema och upplägg för Allettan är klart kommer vi lägga upp information på våra medier.

Alvesta SK - Karlskrona HK 1-6
Periodsiffror: 0-1, 1-4, 0-1
Skottstatistik: 26-33
Utvisningsminuter: 35-4

Målskyttar Alvesta: Otto Henell

Målskyttar Karlskrona: Linus Lööf, Martin Fransson, Mikael Roslund, Filip Cruseman, Gustav Berglund, Alexander Bergström