Mattias Ritola frälste Leksand på övertid

18 mars 2019 22:50

Mattias Ritola avgjorde på övertid mot Karlskrona och såg till att Leksand behåller förstaplatsen i Slutspelsserien inför sista omgången.


Leksand var länge illa ute mot Karlskrona men kunde till slut 5-4-vinna efter övertid. Det innebär att dalalaget behåller förstaplatsen i Slutspelsserien inför sista omgången.

Leksand ledde med både 1-0, 2-1 och 3-2, men förmådde inte knyta ihop säcken.

Istället så vände Karlskrona på matchen mitt i mittperioden. Linus Karlsson 3-3-kvitterade med ett mäktigt slagskott och dryga minuten senare så skottade Niklas Johansson in 4-3 efter ett väl förvaltat två mot ett-läge.

Leksand jagade en kvittering i tredje perioden - och fick in den med tre minuter kvar. Johan Porsberger jobbade loss pucken bakom mål och serverade Linus Persson som tryckte in 4-4.

På övertid så avgjorde sedan Mattias Ritola. Forwarden, som missade förra matchen på grund av magsjuka, rundade buren och la in pucken köksvägen fram till 5-4. Det var hans tredje poäng i matchen då han tidigare assisterat till både 1-0 och 3-2.

Leksand toppar Slutspelsserien på tolv poäng. Enda hotet mot en plats i PlayOff är Västerås som är en poäng efter. Då har Leksand dessutom åtta plusmål att gå på i målskillnaden. I slutomgången så spelar Leksand mot MODO medan Västerås möter Karlskrona.

Karlskrona är näst sist i tabellen med tre inspelade poäng.

MATCHFAKTA

KARLSKRONA - LEKSAND 4-5 (OT)
Periodsiffror: 1-1, 3-2, 0-1, 0-1
Skott: 30-30

Målskyttar Karlskrona: Marcus Paulsson, Axel Sundberg, Linus Karlsson, Niklas Johansson

Målskyttar Leksand: Marcus Karlberg, Thomas Valkvä-Olsen, Martin Karlsson, Linus Persson, Mattias Ritola

Statistik: Karlskrona - Leksand

Text hämtad från Hockeyallsvenskan.se