KHK glömde knyta igen säcken

5 januari 2022 22:00

Trettondagsafton i almanackan och då väntade bortamatch mot Dalen för KHK's iskrigare. De bägge lagen hade innan dagens drabbning två matcher mot varandra denna säsongen. Den första vann Karlskrona på wo med 5-0. Den andra slutade också med KHK seger. Det blev då 3-4 på bortaplan. Båda dessa matcher var i grundserien.

Både Karlskrona och Dalen har börjat Allettan positivt. Inför matchen hittade vi KHK på en tredjeplats med 15 poäng och Dalen på en fjärdeplacering med 12 inspelade pinnar. Med andra ord väntade en riktig sexpoängsmatch mellan två topplag.

När pucken släpptes startade båda lagen i ett högt tempo. Det var till och med för bra fart på rören, så att passningsspelet blev lidande. Hemmalaget hade dock större precision i sina passningar och var de som skapade mest. 1-0 till Dalen skulle också komma. Hugo Rostedt fick en macka serverad i slottet och gjorde inget misstag. Tiden visade då 10.26.
Efter ledningsmålet osade det katt flera ggr, men Mika Järvinen storspelade längst bak. Den första riktiga chansen som Karlskrona hade var signerad Micke Saari. Tyvärr kom han för nära Dalens keeper Oscar Malm och det fanns ingen vinkel kvar att få in trissan. Båda lagen fortsatte sedan att skapa chanser. Efter periodens powerbreak blev Karlskronas spel lite bättre, men det skulle inte bli fler mål i perioden.
Skott: 14-7

Andra perioden såg ett helt nytt KHK skrinna in på isen. Passningarna satt på ett helt annat sätt och man breddade spelet. Det skulle också ge resultat. I powerplay spelar Salomon Frisell till Nicke Johansson. Han svarar sedan för en passning i den högre skolan till Alexander Heiver som inte gör något misstag. Det var kvitterat efter 6.59. Det skulle komma mer.
Jesper Salomon Frisell kommer som en frustande tjur på vänsterflanken. Fri med målvakten görs inget misstag och efter 8.25 var det 1-2 till Karlskrona. Sedan skulle det också bli 1-3 då klockan visade 10.30. Dalen skulle spela back-back framför egen målvakt. Oscar Gustafsson dyker upp med sin klubba och styr pucken i nät.
Det kändes då tryggt och stabilt. Men i hockey händer det saker fort. Lite passivitet i KHK och Dalen kunde för enkelt reducera till 2-3. Sist på pucken var Emil Larsson och tiden stod på 13.22. Trettiotvå sekunder senare åker Nicke Johansson ut två minuter. Ju längre KHK spelar boxplay, desto mindre blev deras box. Till slut var nästan alla i knäet på Järvinen. Dalen trycker då dit 3-3 efter 15.51. Skarprättare Oliver Wallqvist. Därmed var det upplagt för en riktig thriller.
Skott: 14-11

Karlskrona fick börja tredje perioden med en man mer i en och trettioåtta. Men denna chansen glider dem ur händerna, då man själva drar på sig en utvisning efter 17 sekunder. Därmed får Dalen spela powerplay efter spel fyra mot fyra. KHK hinner precis bli fulltaliga innan Oliver Wallqvist trycker dit 4-3. Klockan stod då på 2.18. Bara femtiosex sekunder senare smäller det igen. Karlskronaspelarna hänger lite med huvudena och det utnyttjar bröderna Thörnberg. Jesper är sist på pucken. KHK tar timeout och gör ett allvarligt försök att äta sig ikapp. Men utan resultat.
Istället får hemmalaget straff efter 10.12. Jesper Thörnberg lyckas dock inte överlista Järvinen. Dalen fick matchen dit man ville, med mycket spelavbrott. I slutet av matchen får Karlskrona ändå chansen. Med Järvinen plockad och powerplay som innebar spel sex mot fyra kom reduceringen till 5-4. Heiver målskytt och assist av Nicke och Grönhagen. Tid: 58.56. Man plockade åter Järvinen för att få till en kvittering. Det blev aldrig något ordnat spel och istället gör Hirsch 6-4 för Dalen med sjutton sekunder kvar.
Skott: 15-9

Sammanfattning: Karlskrona gör ingen bra match, men man kommer ut och spelar piggt i inledningen av andra akten. Då har man också Dalen i säcken vid 1-3. Man sänker garden lite och det straffar sig direkt. Killarna måste vara på tårna hela matcherna i fortsättningen och passningarna måste bli säkrare. Vi deppar ikväll och tar revansch hemma mot Nybro på fredag.