KHK föll tungt i förlängningen

21 mars 2024 08:30

KHK hade det målmässiga övertaget på Halmstad matchen igenom, men en dyrköpt avlutande minut i egen zon gjorde att gästerna kunde kvittera och sedan avgöra den tredje semifinalen med 3-4 (0-0, 2-1, 1-2, 0-1). Halmstad leder nu serien med 2-1 i matcher.

KHK inledde matchen mycket bra och vaskade fram ett par riktigt vassa chanser de första minuterna där man var en ribbträff från att ta ledningen. KHK skapar ett längre anfall efter fem minuters spel där man parkerar i Halmstads zon och man har initiativet de första tio minuterna och skapar både bra chanser och längre anfall.
Halmstad får chansen att skapa ett par chanser när KHK stirrar till det lite onödigt i egen zon, men nu höll Carl Malmqvist tätt i målet.
Med 8:42 kvar drabbas gästerna av kvällens första utvisning när Albin Blomberg åker ut i två minuter för slashing. KHK spelar ett bra powerplay men skapar inte de riktigt vassa lägena. Halmstad spelar bra i boxen och klarar sitt boxplay.
När sedan klockan når 15:27 missar gästerna ett byte och blir för många spelare på banan och det blir åter spel i powerplay för KHK. KHK spelar bra även i detta powerplay, men lyckas inte göra mål på gästernas Jacob Crespin.
Skott: 13-9

Andra perioden är bara två minuter gammal när Martin Fransson snyggt glider in i anfallszonen och sätter 1-0 för KHK.
Efter målet är det gästerna som skapar tryck i KHKs zon och får även chansen i ett tre mot ett läge, men Carl Malmqvist är väldigt följsam i målet och 1-0 står sig. Direkt efter vänder KHK och kontrar men då var det istället Jacob Crespin som gör en grym räddning.
KHK har hela initiativet i mittperioden, dock är inte Halmstad ofarliga när de väl får lägen.
Med 5:36 kvar av perioden hinner inte gästernas Elias Dynell med när Filip Cruseman drar på utan åker ut två minuter.
Nytt powerplay för KHK och denna gång behövdes bara 47 sekunder innan Alexander Heiver gör 2-0 på en retur.
Tyvärr kommer en reducering endast minuten efter när Robin Dahse skickar pucken mot mål och Carl Malmqvist som har två egna spelare och en av gästerna i knät inte har möjlighet att se pucken. Perioden slutar 2-1.
Skott: 9-7

Tredje perioden inleder KHK bra, men redan efter 1:51 är matchen kvitterad.
Efter 3:08 kommer KHKs första utvisning för kvällen som drabbar John Henrion. Bra spel i boxplay av KHK där man gör det riktigt bra, man får ner pucken djupt i Halmstads zon och skapar ett längre anfall med bara fyra spelare på plan och när man blir fulltaliga fortsätter man pressen i offensiv zon. Vid tre tillfällen river man av hjälmen på KHK-spelare när anfallen blev lite längre, men utan någon åtgärd av domartrion.
Med 7:01 kvar på tavlan vinner Oscar Hagman duellen mot sin back sin back och snyggt via stolpen sätter han 3-2 till publiken stora jubel.
KHK fortsätter spela bra, men när Halmstad kommer in i KHKs zon med 1:20 kvar tar de ut målvakten. KHK har pucken under kontroll men misslyckas totalt vid rensningen från egen zon och med endast 49 sekunder kvar kommer kvitteringen. Perioden slutar 1-2 och matchen går därmed till förlängning.
Skott: 4-8

I den fjärde perioden är det åter KHK som inleder bättre och är en stolpträff från att gå segrande från matchen. Det var många som jublade och trodde på det självklara målet men istället för att lägga in pucken i öppen bur. tar den rerfullt i stolpen. Halmstad skapar sedan ett längre anfall och efter 4:30 kommer dessvärre 3-4 och matchen är slut.
KHK hittar tyvärr ett sätt att förlora denna matchen trotts att man är det bättre laget på isen.
Nu blir det åter en match med kniven mot strupen i kväll torsdag klockan 19:00 i NKT Arena Karlskrona.