Insamling i Freddes minne

11 maj 2023 13:00

Det har snart gått ett år sedan Fredrik ”Fredde” Peterson somnade in. I Fredriks minne har hans familj nu startat en insamling via Cancerfonden i kampen mot cancern.


Den 17 juni 2022 somnade Fredrik ”Fredde” Peterson in endast 41 år gammal. Några år tidigare hade Fredde blivit diagnostiserad med en aggressiv form av cancersjukdomen myelom.

Fredde var under många år en framstående spelare i KIK och KHK och var, med undantag för två säsonger i KRIF, sin moderklubben trogen under hela sin karriär. Fredde gjorde sin första säsong i KIK 1999/2000 och avslutade karriären i KHK under säsongen 2008/2009.

En mycket omtyckt lagkamrat, vän och KHK-profil gick under många år en ojämn match mot cancern, en match som var uppgjord på förhand och som Fredde inte hade en chans att vinna trots en aldrig sinande kampvilja.

I Freddes minne har hans familj startat en insamling via Cancerfonden och via länken kommer du till insamlingen. Förhoppningsvis kan cancerforskningen bidra till att allt fler kan vinna sin match mot cancern!

Klicka här för att komma till insamlingen.