KHK vann efter en rysare och är klara för vidare spel

1 mars 2023 22:15

Det utspelade sig en thriller i fyra delar i NKT Arena Karlskrona på onsdagskvällen där allt stod på spel för hemmalaget. Vidare spel, eller skulle säsongen ta slut?

Hemmalaget kämpade och slet matchen igenom och även om man bjöd in Mariestad i slutet av den tredje perioden vann man rättvist med 2-1 efter förlängning (1-0, 0-1, 0-0, 1-0).
För att vara helt klara (på egen hand) för playoff krävdes det två poäng ikväll, och två poäng blev det efter att John Henrion satte det avgörande målet.

Första perioden gestaltades av fysiskt och emellanåt lite grinigt spel från båda lagen.
Hemmalaget kommer ut med mer intesitet och efter 4:38 tilldelas man till slut powerplay efter att man bitit sig fast i offensiv zon och radat upp chanser.
1:16 efter utvisningen drar Mariestad på sig ytterligare en utvisning, men stressade av situationen samtidigt som Mariestad spelar aggresivt i sin box lyckas KHK inte få till något bra spel i det numerära överläget.
Hemmalaget forstsätter med sin intensitivitet och i mitten av perioden biter man sig åter fast i offensiv zon vilket ger ett flertal vassa chanser men Isac Ohlsson i bortamålet kan till slut blockera pucken. När pucken åter släpps vinner Philip Norberg tekningen och passar till Karl Persman som från snäv vinkel hittar luckan och vi har 1-0 på tablan efter 11:12 till hemmapublikens stora jubel.
Med 5:27 kvar av perioden tilldelas KHK ett nytt Pp men man går ännu en gång resultatlösa från den spelformen, även om man får till ett par bättre chanser i detta försöket.
Med 3:59 kvar uppstår ett gruff vid bortamålet efter avblåsning och en blodig Mikael Roslund utvisas tillsammans med Andreas Axelsson som borde haft några minuter till på tavlan.
Första perioden slutar helt rättvist med en hemmaledning där KHK haft det mesta av spelet vilket även skottstatistiken visar.
Skott: 15-4

Andra perioden har varit lite av en svag länk för KHK men ikväll märker man inget av det. Båda lagen inleder den andra perioden lite mer avvaktande men farten skruvas upp allt eftersom tiden tickar på och det är en klart sevärd period.
KHK spelar kontrollerat och vaskar fram ett par vassa chanser men man lyckas inte överlista Isac Ohlsson. Närmast ett nytt mål kommer man i den sista matchminuten där stolpen räddar Mariestad. Men innan dess, med 3:23 kvar av perioden, drabbas KHK av utvisning där man i boxplay offrar sig och jobbar hårt tillsammans med Viktor Kokman. Men till slut lyckas Mariestad kvittera genom Ludwig Wistén med 1:33 kvar av perioden.
Sett till perioden som helhet går även den andra perioden till hemmalaget och en ledning inför den tredje perioden hade varit klart rättvis.
Skott: 9-8

Den tredje perioden inleds med fortsatt böljande spel och efter 2:57 får KHK ny chans i powerplay när Philip Norberg är på väg att tråckla sig igenom på egen hand och blir upphakad. Men tyvärr får man inte till något ordnat spel och Mariestad kan freda sitt mål.
Det är fortsatt böljande spel där båda lagen spelar med hög fart och det vaskas inte fram alltför många målchanser. Med 5:30 kvar av perioden håller större delen av arenan andan och när Mariestad får en jättechans efter att en för kvällen storspelande Viktor Kokman lämnat en retur som Mariestadsspelaren lägger högt över.
Med 3:47 kvar av perioden blir det än mer nervöst när KHK tilldelas utvisning efter en Puck out efter att Mariestad satt hårt tryck mot hemmamålet.
Men KHK spelar ännu en gång tight och uppoffrande i boxplay och Kokman och resten av boxen ser till att perioden slutar mållös och vi går till förlängning.
Skott: 8-8

I förlängningen är det hemmalaget som drar det längsta strået efter att John Henrion hittat nätmaskorna bakom Isac Ohlsson efter förarbete av Philip Norberg.
Vilt jubel utbryter på läktarna när det står klart att KHK därmed kniper den sista platsen för fortsatt spel.
Skott: 1-0

Detta var en av de bättre matcherna laget presterat under denna senare delen av AllEttan och man klarade pressen och vann helt rättvist.
Nu väntar fortsatt spel och nu på söndag får vi reda på vilka motståndare det blir som väljer KHK som motstånd.
Nästa hemmamatch blir den 11 mars, håll koll på webben och våra sociala kanaler för mer info framöver.
Nu njuter vi lite extra ikväll. Tack till alla 1732 som såg kvällens match.

Karlskrona HK - Mariestad BoIS HC 2-1 e.fl
Periodsiffror: 1-0, 0-1, 0-0, 1-0
Skottstatistik: 33-19
Utvisningsminuter: 6-10

Målskyttar Karlskrona: Karl Persman, John Henrion

Målskyttar Mariestad: Ludwig Wistén