Sen utvisning fällde KHK

26 februari 2023 20:30

Likaläge med två och en halv minut kvar, men en sen utvisning grusade KHKs chans att knipa poäng på bortaplan när HC Dalen satte avgörande 3-2 (2-1, 0-1, 1-0).

KHK fick en mardrömsstart på matchen när man redan efter 24 sekunder fick uppsöka utvisningsbåset. Dalen tog vara på den tidiga chanser och tog ledningen med 1-0 genom Kalle Holm när klockan stannat på 1.11. Just spel med en man mer på isen skulle visa sig vara nyckeln till seger i dagens match.
KHK skulle hitta en väg in i matchen och efter drygt 8:30 spelat kvitterar man Dalens ledning när Filip Cruseman, placerad precis framför mål, styr in ett skott från Jesper Solomon Frisell.
KHK skulle också få ett gylllene läge att ta ledningen i matchen efter att Dalen drabbats av två utvisningar tätt efter varandra, men tyvärr lyckas man inte överlista Oscar Malm i hemmamålet.
Istället var det Dalen som återtog ledningen med 45 sekunder kvar av perioden och det var ännu en gång med en man mer på isen.
Skott: 10-8

Andra perioden var spelmässigt hemmalagets, men det var KHK som kvitterade i numerärt överläge när drygt halva perioden var avklarad. Målgörare för KHK och även periodens enda målgörare blev Jesper Solomon Frisell som avlossade ett högt skott från blålinjen.
Skott: 10-4

Den tredje perioden blev bokstavligen en kamp in på mållinjen där KHK skapade chanser att ta ledningen, men marginalerna var inte på rätt sida ikväll. När det återstod två och en halv minut av perioden drabbas KHK av en oturlig puck out och i det efterföljande överläget gör Gustav Salmi-Lilja avgörande 3-2 till hemmalaget med 7 sekunder kvar av utvisningen och 39 sekunder kvar av perioden.
Skott: 7-11

Avslutningen av Allettan Södra blir en kamp in i det sista. KHK innehar för närvarande den sista platsen till fortsatt Playoff och allt avgörs i den sista omgången nu på onsdag den 1/3.
Tranås precis under strecket (med 18 poäng) möter HC Dalen på hemmaplan och KHK (på 20 poäng) ställs mot Mariestad BoIS HC i NKT Arena Karlskrona.
Laget behöver allt stöd de kan få i denna raffflande avslutningen så kom och stötta laget.
Det är även "Nallematchen" vid denna match, läs mer om nallematchen här.