Tre viktiga poäng mot Tranås AIF

18 februari 2023 22:30

KHK tog sin andra raka seger under lördagskvällen när man på bortaplan besegrade Tranås AIF med 1-2 (0-2, 1-0, 0-0).

KHK åkte till Tranås för att bärga en viktig trepoängare och efter 60 minuters spel hade man uppnått sitt mål. Tranås börjar matchen piggast och skapar ett par vassa chanser under den första fem minuterna.
Men det är KHK som efter 6:12 tar ledningen efter en snabb spelvändning där Alexander Bergström satte 0-1 framspelad av Todd Winder. Bergström tog emot pucken vid offensiv blålinje, tog ett par skär och snyggt satte dit den i bortre gaveln bakom Viggo Andrén. 0-2 lät inte vänta på sig länge utan 9:21 avlossar Jesper Solomon Frisell ett skott som Mikael Roslund snyggt styr in och KHK har satt sig i förarsätet med 0-2 på tavlan.
Efter målen tar KHK över initiativet mer och mer och Tranås som vill spela med långa anfall tillåts inte att spela i KHKs zon.
De lägen som Tranås får kommer tyvärr av att KHK slarvar lite i sitt spel och i slutet av perioden tillåter man Tranås att etablera längre anfall men man lyckas hålla tätt bakåt och går till paus med ledning med 0-2.
Skott: 12-7

I den andra perioden är det Tranås som tar tag i taktpinnen från start. KHK är inte alls lika konsekventa och efter 1:07 kommer 1-2 när Oliver Nilsson lite för enkelt får driva in på mål och sätta dit reduceringspucken bakom en för dagen suverän Viktor Kokman.
Nu är det Kokman som håller kvar KHK i perioden då Tranås etablerar flera längre anfall.
Efter 8:15 drabbas KHK av matchens enda utvisning och det är Todd Winder som får sätta sig två minuter. Detta boxplay spelar KHK mycket bra där man håller Tranås på utsidan och ger dem inte många chanser. KHK klarar av kvällens BP och när man blivit fulltaliga spelar man stabilt i försvaret men i anfallsspelet saknas skörpan. Så fort man kommer över offensiv blå är det stressigt och passningarna sitter inte på bladet. Tranås är det bättre laget i den andra perioden men försvaret och Vintor Kokman ser till att perioden endast slutar 1-0 i hemmalagets favör.
Skott: 11-5

KHK inleder den tredje perioden bra och man skaffar sig ett par långa anfall, men tyvärr resulterar det inte i några riktigt farliga lägen. Tranås är inte ofarliga när de kommer in i KHKs zon. Det som fungerar bäst i perioden är åter backspelet och Viktor Kokman i målet.
Desto längre perioden lider sjunker man ner i den egna zonen. Det är inget skönlir av KHK men den andra halvan av perioden spelar de klokt, tar inga chanser och håller sig borta från utvisningsbåset.
Med tre minuter kvar av perioden tar Tranås Time Out och när det återstår en och en halv minut tar de också ut målvakten i ett sosta försök att kvittera. De sätter KHK under massiv press men KHK strider för sin seger och håller undan.
Det är stor glädje på isen när slutsignalen ljuderoch 2-0 ledningen tappades inte utan man höll undan och bärgade tre oerhört viktiga poäng. Samtliga krigade in i det sista och offrade sig till hundra och den tredje perioden slutar mållös.
Skott: 11-8

Det är bara att ta med sig det positiva och poängen till nästa match som är nu på onsdag då Troja-Ljungby kommer på besök. Väl mött på onsdag klockan 19:00 i vår hemmaborg.

Tranås AIF - Karlskrona HK 1-2
Periodsiffror: 0-2, 1-0, 0-0
Skottstatistik: 34-20
Utvisningsminuter: 0-2

Målskyttar Tranås: Oliver Nilsson

Målskyttar Karlskrona: Alexander Bergström, Mikael Roslund