Ej påkopplat KHK föll mot Kristianstad

4 december 2023 09:40

KHK stod för en blek insats under söndagseftermiddagen och förlorade bortamatchen mot Kristianstad med 5-3 (2-1, 2-2, 1-0).

Det blev ingen munter söndagseftermiddag om man ser det med KHK ögon.
KHK genom Alexander Bergström tog visserligen en tidig ledning efter 3:47 i den första perioden, men sedan var det roliga över.
Kristianstad var det bättre laget i den första perioden och när Sebastian Sundlöv får sätta sig två minuter för en tveksam utvisning, kommer kvitteringen genom Kevin Wennström efter 12:46.
KHK får det inte alls att stämma i denna perioden och när klockan står på 18:11 gör Anton Davidsson rättvist 2-1 till Kristiandstad. Perioden vinns helt rättvist av hemmalaget med 2-1.
Skott: 14-5

Den andra perioden är endast 1:25 lång när Alexander Bergström åker ut efter en slashing, inget att orda om. Att huvuddomaren som endast är en meter ifrån när Bergström hakas väljer att blunda, är Bergströms frustration befogad.
KHK spelar bra i boxplay men det numerära överläget ger hemmalaget vind i ryggen. De tar över totalt och snurrar med KHK spelarna vilket gör att Magnus och Hasse tar Timeout efter 7 minuters spel.
KHK vaknar till och får en utvisning med sig efter 8:10. Men denna första advent så skall vi nog glömma det numerära överläget som istället resulterade i 3-1 på tavlan efter 8:50.
KHK fick även chansen i 5 mot 3, dock bara i 16 sekunder, men när det åter var 5 mot fyra så kom även 4-1 till hemmalaget.
Det var länge sedan man såg så slarvigt powerplayfrån KHKs sida och man skall vara glada att det var en av lirarna som inte var nöjd.
Filip Cruseman sätter 4-2 efter 11:57 och han gör även 4-3 detta, på egen hand. Nu var det match igen med 3:51 kvar sv perioden. KHK får en ny chans i powerplay efter 17:21 där man spelar ett bra powerplay, men tyvärr vill det sig inte riktigt.
En bättre period av KHK men perioden slutar 2-2.
Skott: 5-11

Tredje perioden inleder KHK bra, men 3:26 in får Marcus Björk åka och sätta sig och hemmalaget får spela powerplay. Kristianstad får till ett långt spel men inte de riktigt klara chanserna utan KHK spelar bra i boxen.
Efter 8:04 är det åter KHKs tur att spela powerplay men just denna kvällen har KHK väldigt svårt att vinna tekningarna vilket gör att man får inte det övertaget man vill.
Efter 11:56 ska KHK tacka huvuddomaren för ett powerplay, han har inte riktigt hundra koll i tredje perioden så utvisningarna kanske inte var riktigt rättvisa. Men inte heller detta numerära överläget resulterar i mål.
Med 2:20 kvar av matchen tar KHK ut målvakten och det är millimeter ifrån att Lööf sätter kvitteringen, men istället gör Rasch en riktig blunder och servera Kristianstads Filip Lennström pucken som får fri gata och sätter 5-3 i tom kasse.
Skott: 14-7

Garanterar är att Magnus och Hasse inte var nöjda efter matchen och detta kommer vi se de sista två matcherna. Det är nu man kan göra dessa matcher och det är efter jul som det drar igång på riktigt allvar när Allettan inleds.
Nu laddar vi om för grundseriens sista hemmamatch som spelas på onsdag den 6/12 klockan 19:00 närTyringe gästar vår borg. Ta er till arenan och visa ert stöd för grabbarna som fortfarande leder serien. Väl mött!