Inför matchen mot Huddinge IK

26 februari 2021 12:55

Ikväll spelas den första av två matcher denna helgen mot Huddinge IK och vi fick ett par ord med Eric Karlsson på väg mot Huddinge.


Klockan 19:00 släpps pucken i Björkängshallen när KHK möter Huddinge IK på bortais. Ett Huddinge som kommer från tre raka segrar efter att man i onsdags besegrade Nybro Vikings på hemmaplan. KHK som senast mötte HC Dalen i NKT Arena Karlskrona stod för en bra prestation och föll till slut efter straffavgörande.

Hej Eric, ni är i skrivande stund på väg mot Björkängshallen för bortamatch mot Huddinge IK. Hur är stämningen i laget inför uppgiften?
-Tjena Micke! Stämningen är god. Vi tar med oss det positiva från senaste matcherna och vill bygga vidare på det idag.

Hur ser en normal matchdag ut under en bortamatch?
-Det beror lite på hur långt vi åker. Idag samlades vi 09.00, tog en gemensam promenad. Sedan var det Matchgenomgång och scouting av Huddinge. Bussresa med matstopp, när vi är framme sköter spelarna sina egna förberedelser.

Oavgjort senast mot Dalen, vilka är dina reflektioner efter matchen?
-Jag är nöjd över hur vi sliter och visar hjärta för varandra. Vi jobbar otroligt hårt och krigar för varandra, det är fundamentalt för att vara framgångsrik i denna sporten.

Ni fick en tuff uppladdning med spelare på skadelistan samt även några sjukdomar och laget fylldes upp med juniorer. Hur bedömer du deras insats?
-Det är givetvis inte optimalt när ordinarie spelare försvinner kort inpå match. Samtidigt öppnar det möjligheter för andra spelare att kliva fram i större roller.
Min förväntan på juniorerna som kommer upp är att de är lyhörda, tar för sig och krigar. Vilket jag tycker de gjorde fantastiskt bra. De visar verkligen att de vill vara här och bidra.

Från sidan såg det ut som en injektion i spelet med högre fart och intensitet. Var det något ni hade pratat om innan matchen?
-Vi har jobbat mycket med att sätta hårdare press, vända spelet snabbare och attackera mål i alla ingångar. Det tycker jag vi gjort sista tre matcherna, men det var först senast det gav utdelning.
Sen bidrar juniorerna med lite mer tuta och köra.

Om vi skiftar fokus mot kvällens match igen, vad kan vi förvänta oss av Huddinge?
-Huddinge är ett individuellt skickligt lag. Jag tycker att de spelar ganska chansartat vilket visar sig i att deras resultat är ganska ojämna och de släpper in mycket mål. Vi ska försöka sätta defensiven i första hand, spela lite rakare och ställa om snabbt i mittzon. Då kan vi skaka dem!

Hur ser läget ut i truppen? Är det samma uppställning som senast?
-Pontus Englund och Sebastian Isrenn utgår och Herman Håkansson och Johannes Jönsson kommer in.

Johannes Jönsson plockades in som registrerad målvakt tidigare och man har kunnat läsa diskussioner bland supportrarna att man vill se Johannes i kassen. Hur ser statusen ut med Johannes och kan du berätta lite om hans roll?
-Johannes har ingen önskan eller vilja att fortsätta spela hockey utan fokuserar fullt ut på sin nya roll som mental tränare. Han har valt att ställa upp som reserv och på träning när det krisar. Inget spel är alltså aktuellt så länge Martin eller Marcus kan spela.
Johannes är mycket uppskattad i sin roll som mental tränare och vi är väldigt tacksamma att han ställer upp som reserv i detta prekära läge.

Då tackar vi för denna lilla pratstund och önskar ett stort lycka till ikväll och kör hårt.
-Tack Micke!

Livesändning på webben

Matchen sänds via ATG Hockeyettan och matchen startar 19:00, klicka här.

Öst mot Väst - Fyll arenan

Onsdagen den 3 mars i matchen mot Mörrum GoIS IK går vi för nytt publikrekord och visar att vi har Blekinges bästa hockeysupportar.

Vårt mål är att sälja minst 5051 fiktiva biljetter, men ”the sky is the limit”. Vi vet att vi kan klara det med er hjälp. Prata med grannen, farmor & farfar, svärmor eller kompisen som flyttat till annan ort. Tillsammans gör vi det möjligt.
Köp din biljett här.