Ny seger efter straffavgörande

8 februari 2023 22:10

KHK gick upp till en 0-2 ledning i den första perioden och satte sig i förarsätet, men efter 60 minuters spel hade Visby kvitterat två gånger om. Efter en mållös förlängning avgjorde KHK tillställningen efter straffläggning och knep därmed extrapoängen. Matchen slutade 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1).


Med en stärkande seger på straffar i NKT Arena Karlskrona fanns förhoppningen att det är nu det lossnar och att Allettans andra seger efter full tid skulle komma. Laget påbörjade resan mot Gotland och kvällens match redan under tisdagen och den stora frågan var om man skulle krypa närmare kvalstrecket.

KHK tar direkt tag i händelserna på isen och sätter hög press på Visby som får lite problem i egen zon. KHK för inledningsvis spelet och hemmalaget kommer bara i korta uppstick där man avväpnas av KHK-försvaret.
KHK tar rättvist ledningen i matchen när Johannes Nilsson enkelt tar sig in i offensiv zon och lägger pucken till John Henrion som överlistar Filip Lindblad i Visby-målet.
Målet tänder hemmalaget som försöker lyfta upp sitt spel, men det är två misstag i försvarsspelet som ger Visby möjligheterna att kvittera men August Hedlund är med och räddar.
Efter 9:33 spelat tilldelas KHK en utvisning och Visby är en styrning i ribban från en kvittering. När KHK åter blir fulltaliga kommer en bjudning av målvakten Filip Lindblad som försöker spela upp pucken och istället ger KHK fri gata mot målet, men avslutet tar i ribban och antalet ribbskott är nu kvitterat.
Med 6:54 kvar av perioden är det KHKs tur att pröva lyckan i powerplay, men ett diciplinerat hemmalag ger inte KHK möjligheten att utöka sin ledning.
Men med 4:09 kvar kommer utdelningen efter ett långt uppspel i mittzon från Linus Lööf upp till Oscar Hagman som prickskjuter in pucken till en tvåmålsledning.
KHK går till pausvila efter den första perioden med en rättvis ledning, men hur skulle det se ut med det numera berömda "tvåmåls-spöket"?
Skott: 10-9

Visby inleder den andra perioden bättre och skapar ett mer ordnat anfallsspel, men skotten som letar sig in mot mål kommer från fri sikt och är utan problem för August Hedlund.
Efter 7:02 kommer dessvärre reduceringen från Visby genom Albin Svedin som plockar upp egen retur och trär in pucken köksvägen. Och det smärtar att säga, men historien upprepar sig ännu en gång när Visby blir fysiska i offensiv zon och kvitterar endast 49 sekunder efter reduceringen genom Adam Harrysson-Karlsson.
KHK tar direkt timeout efter kvitteringen och den andra perioden är nu raka motsatsen från den första där det är hemmalaget som för spelet och KHK som bara kommer i korta uppstick.
KHK får en ny chans efter 12:46 när man tilldelas ett powerplay. 30 sekunder senare drabbas Visby av ännu en utvisning, denna gång för en hög klubba i egen zon och nu hade KHK ett gyllene läge att återta ledningen. Men KHKs överläge och möjlighet grusas när domaren hittar en utvisning för KHK och istället blir det spel i 4 mot 3 men utan resultat och båda lagen blir till slut fulltaliga.
Visby tappar lite av sitt momentum efter utvisningarna och KHK får möjligheten att komma in i matchen igen. Man är ytterst nära att återta ledningen när Visby tappar puck i egen zon efter hårt arbete av KHK-spelarna, men pucken smiter precis utanför Filip Lindblads högra stolpe.
Med 1:42 kvar av perioden kommer till slut ledningen för KHK när Jesper Solomon Frisell snyggt hittar det bortre krysset efter att KHK haft ett längre anfall.
Visby kommer ut starkare i den andra perioden men KHK återtar kommandot i den senare delen vilket också speglar målen som skrivs till 2-1 och vi går till pausvila med ledning för KHK.
Skott: 13-10

Det är en jämn inledning av den tredje perioden där båda lagen spelar lite mer avvaktande och väntar på motståndarens misstag, och det är KHK som vid några tillfällen blir lite ängsliga i egen zon och håller på och ställa till det för sig själva. Men August Hedlund spelar fortsatt lugnt och säkert och plockar de puckarna som letar sig in mot mål.
Men efter 6:24 kommer ännu en kalldusch när Visby ännu en gång kvitterar till 3-3 genom Elias Lindström.
När klockan stannar på 9:15 drabbas KHK av en utvisning i egen zon men man rider ut stormen. Visby fortsätter sin press när KHK blir fulltaliga och efter att Hedlund blockerat pucken med 8:10 kvar av perioden får KHK samla sig under matchens tredje powerbreak.
John Henrion är nära att åter ge KHK ledningen när Visby missar ett byte och han får fritt läge in mot mål och är nära att trä in pucken.
Inga fler mål kommer innan perioden är slut och tyvärr känns det som man är fast i filmen "Måndag hela veckan" med ännu en tappad tvåmålsledning som slutar med förlängning.
Skott: 11-10

Förlängningsperioden blir mållös och närmast att punktera matchen är Alexander Bergström som plockar upp en puck när Visby slarvar i egen zon, men han lyckas inte lyfta in pucken i kassen när Lindblad sånär är överspelad. Istället går matchen till ett nytt straffavgörande där KHK drar det längsta strået efter att Todd Winder och Alexander Bergström satt sina straffar samtidigt som August Hedlund endast släppt en puck bakom sig.
Skotten i förlängningsperioden skrevs till 1-3.

Nästa match på schemat är returmötet mot just Visby/Roma HK i NKT Arena Karlskrona. Matchen spelas nu på lördag klockan 16:00.

MATCHFAKTA

Visby/Roma HK - Karlskrona HK 3-4 e.str
Periodsiffror: 0-2, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1
Skottstatistik: 35-33
Utvisningsminuter: 6-6

Målskyttar Visby: Albin Svedin, Adam Harrysson-Karlsson, Elias Lindström

Målskyttar Karlskrona: John Henrion, Oscar Hagman, Jesper Solomon Frisell, Alexander Bergström

Matchststistik från swehockey.se